Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: Οι πολιτικές των μνημονίων εκτοξεύουν την ανεργία



 

Κανέναν αιφνιδιασμό δε μας προκαλούν τα στοιχεία της ανεργίας για τον Αύγουστο που δημοσίευε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, γιατί το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι οι πολιτικές των μνημονίων μας οδηγούν σε βαθειά ύφεση και πολύ υψηλή ανεργία.
300.000 άνεργοι παραπάνω τον Αύγουστο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Η περιοχή μας επίσημα έχει το υψηλότερο πσοστό 23,4%, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, μια βόλτα στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα το μεγάλο πρόβλημα. Η οικονομική ζωή της περιοχής μας έχει υποστεί συνολική καθίζηση, έχει καταρρεύσει.
Λουκέτα στα μικρομάγαζα, στις επιχειρήσεις καθημερινά απολύσεις, μετατροπές συμβάσεων εργασίας  μονομερώς από τους εργοδότες, απλήρωτη,  μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Όταν ο Αύγουστος έχει ανεργία 18,4% που τα εποχιακά και τουριστικά επαγγέλματα είναι  στην κορύφωση τους, με τα νέα επώδυνα μέτρα του Αντεργατικού Νόμου 4024 /2011, το χειμώνα θα έχουμε κραχ απασχόλησης.
Μόνη λύση για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας  και της απασχόλησης, είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των εισοδημάτων.
Οι εργαζόμενοι που πληρώνουν μονίμως το κόστος των αντεργατικών πολιτικών δεν αντέχουν άλλο και βέβαια αυτές οι πολιτικές μόνο ύφεση, φτώχεια και εξαθλίωση έχουν φέρει στη χώρα μας.
Εκτός λοιπόν από αλλαγές Κυβερνήσεων και προσώπων, πρωτίστως  απαιτούνται  αλλαγές πολιτικών, αλλαγές οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να μην πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι την κρίση και τα μνημόνια.
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.