Συνελήφθη 51χρονος αρχαιοκάπηλος στην Κοζάνη!



astinomia_peripoliko_mprostaΣτα χέρια αντρών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπεσε 51χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και Νόμου «Περί Όπλων».

Στο σπίτι του 51χρονου, σε περιοχή της Κοζάνης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή εικόνα, για την οποία, αρμόδια αρχαιολόγος γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και χρονολογείται στον 18ο αιώνα.

Επιπλέον εντός της οικίας του 51χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια, ένα περίστροφο κρότου, 18 επιπλέον φυσίγγια και μεταξύ άλλων φωτογραφίες τοποθεσιών, μνημείων και παρεκκλησίων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

nooz.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.