Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης



0a1e3t33th4jj465Όλα είναι έτοιμα για την ανέγερση του νέου κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Το κτίριο των πρώην αποθηκών της ΕΑΣ, απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης, κατεδαφίστηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2011, για να ανεγερθεί στην θέση του το κτίριο που θα φιλοξενήσει στους χώρους του τη νέα Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τον εκθεσιακό της χώρο.

Όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος, «το έργο της Βιβλιοθήκης που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει χρόνο περαίωσης 30 μήνες, και είναι το πρώτο από μία σειρά πολύ σημαντικών έργων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Κοζάνης».

Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη κοινόχρηστου χώρου υποδοχής, που περιλαμβάνει καθιστικό, χώρους υγιεινής, χώρο πληροφοριών και πωλητήριο του εκθεσιακού χώρου. Στο ίδιο επίπεδο οργανώνεται ο κύριος εκθεσιακός χώρος, που προβλέπεται να έχει μεγάλο ύψος για την ανάπτυξη και ενός μικρού παταριού, το οποίο θα λειτουργήσει επίσης ως εκθεσιακός χώρος.

Στο πρώτο υπόγειο θα αναπτυχθούν εκθεσιακοί χώροι, καθώς και χώροι μουσειολογικής εκπαίδευσης και διοίκησης. Στο δεύτερο υπόγειο θα εγκατασταθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του κτιρίου, αλλά και αμιγώς αποθηκευτικοί χώροι.

Με την προμήθεια κινητού και σταθερού εξοπλισμού για τις ανάγκες της νέας βιβλιοθήκης και του εκθεσιακού της χώρου, θα αποδοθεί ένα σημαντικό έργο στην κοινωνία της Κοζάνης, το οποίο θα συμβάλει στη διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού της αποθέματος.

Δείτε το video στο: http://vimeo.com/31842673

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.