Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης των οικιστών εργατικών κατοικιών «ΚΟΖΑΝΗ VI» (ΖΕΠ)



zep-kozani_erg._katoikiesΕμείς οι οικιστές των εργατικών κατοικιών της ΖΕΠ, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απολυμένοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 6 του Νοέμβρη 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι σε Λαϊκή Συνέλευση στο κέντρο του οικισμού εργατικών κατοικιών διαπιστώνουμε ότι:

Η χρεοκοπία για μια όλο και αυξανόμενη μερίδα των εργατικών νοικοκυριών είναι ήδη μια σκληρή πραγματικότητα.

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι κι εδώ όλο και περισσότερες οικογένειες εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, ανέργων αλλά και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών βρίσκονται σε οριακό σημείο, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.

Το εργατικό και λαϊκό εισόδημα δέχτηκε πρωτόγνωρη επίθεση, τόσο από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την δραστική μείωση των μισθών, όσο και από την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στις 8.000 και τώρα σε 5.000, από

το κόψιμο των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, την μείωση έως κατάργηση επιδομάτων που πρόσφεραν μιαν υποτυπώδη ανακούφιση σε πολυμελείς οικογένειες ή με ανάπηρους, από την αύξηση του κόστους της Παιδείας, της Υγείας και των φαρμάκων.

Μόνο τους τελευταίους μήνες, αμέτρητοι είναι οι εργαζόμενοι που είτε απολύθηκαν, είτε είναι απλήρωτοι για μήνες, είτε έληξε η περίοδος επιδότησης της ανεργίας και βρίσκονται στο κατώτατο όριο της επιβίωσης.

Και τώρα, μετά από όλα αυτά έρχεται η κυβέρνηση και μας απειλεί, εμάς που μας χρεοκόπησαν, που μας πτώχευσαν, που μας διέλυσαν κάθε προγραμματισμό, που μας τσάκισαν τη ζωή, ότι αν δεν πληρώσουμε το νέο βάρβαρο χαράτσι που μας έστειλε με το λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι που μένουμε (για το σπίτι που το έχουν ήδη φορολογήσει, που θα το πληρώνουμε μια ζωή χωρίς να ξέρουμε αν ποτέ καταφέρουμε να γίνει δικό μας) τότε οι «σωτήρες» της κυβέρνησης :

1.  Θα μας κόψουν το ρεύμα και θα αφήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στο σκοτάδι.
2.  Θα μας στερήσουν τη θέρμανση μέσα στο χειμώνα. Θα μας υποχρεώσουν να ζούμε εμείς, τα παιδιά μας, στο κρύο και στη νύχτα.
3.  Μας απειλούν ότι αφού μας κόψουν το ρεύμα, θα στείλουν τον απλήρωτο λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, για να μας κυνηγήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Αυτά δεν είναι απλώς, εκβιασμοί, βία και τρομοκρατία. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ανελέητος, αδίστακτος και αμείλικτος ταξικός πόλεμος που έχει η κυβέρνηση εξαπολύσει ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Η ίδια κυβέρνηση που έχει επιδείξει γενναιοδωρία δισεκατομμυρίων προς τους «αναξιοπαθούντες» τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και απέραντη κατανόηση, υπομονή και μεγαλοθυμία με φοροαπαλλαγές, ρυθμίσεις, διευκολύνσεις, διαγραφές χρεών και επιδοτήσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει, δεν πληρώνει, εισφοροκλέβει και εισφοροδιαφεύγει.

Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε, στο όνομα των οικογενειών μας και σαν τμήμα της εργατικής τάξης, ότι:
1.      Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης από όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
2.      Ντροπή και φόβο πρέπει να νιώσουν αυτοί που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στην απόγνωση, όχι ο λαός που υποφέρει και αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι. Κανένας εργαζόμενος, συνταξιούχος, άνεργος, καμιά εργατική-λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς. Κανένας δεν πρέπει να αδιαφορήσει, να αφήσει αβοήθητες τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλόμισθων που βυθίζονται στην εξαθλίωση. Κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες.
3.      Την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε σαν εργαζόμενοι από τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τα κύματα αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων που καθημερινά επιβάλλονται την μετατρέπουμε σε συνειδητή  άρνηση πληρωμής, μαζική  απειθαρχία και αποφασιστική αντίσταση.
4.      Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα για την στάση μας αυτή. Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντί τους. Θα αποκρούσουμε αγωνιστικά κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στις οικογένειες μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει ρεύμα, νερό ή θέρμανση καμιά οικογένεια στον εργατικό οικισμό. Κάθε δρόμος και τετράγωνο, κάθε πολυκατοικία, σπίτι το σπίτι του Οικισμού Εργατικών Κατοικιών θα γίνουν φρούρια αντίστασης, αγώνα αλλά και εργατικής αντεπίθεσης!
5.      Καλούμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, συνταξιούχους, απολυμένους, άνεργους της Κοζάνης να πράξουν ανάλογα. Καλούμε τα εργατικά σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης.
6.      Για την υλοποίηση των παραπάνω θα προβούμε σε ποικιλόμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Μας χρωστάνε δεν χρωστάμε σε κανέναν

Να πληρώσει για την κρίση το κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.