Επιστολή από το ΕΒΕ Κοζάνης στον Βενιζέλο σχετικά με το κλείσιμο του τελωνείου Σιάτιστας



epimelhthrio_kozanis645Το Επιμελητήριο Κοζάνης διαμαρτυρόμενο για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Τελωνείο Σιάτιστας έστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο την παρακάτω επιστολή.

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό μας για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Τελωνείου Σιάτιστας και εκφράζουμε την διαφωνία μας για τους παρακάτω λόγους:

1. Η κατάργηση του Τελωνείου είναι βέβαιο ότι θα πλήξει την ήδη κλονισμένη Τοπική Οικονομία της Σιάτιστας, καθώς θα ταλαιπωρήσει και θα επιβαρύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις και κάθε συναλλασσόμενο των τελωνειακών υπηρεσιών.

2. Το Τελωνείο Σιάτιστας εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, που γεωγραφικά περιλαμβάνει το Δήμο Βοϊου (από τον Πεντάλοφο μέχρι τη Σιάτιστα) και την Περιφερειακή Ενότητα   Γρεβενών.

3. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε αυτή την περιοχή είναι εγκατεστημένες περί τις 320 βιοτεχνίες γουναρικών με εξαγωγικό προσανατολισμό, που έχουν καθημερινή συναλλαγή με το Τελωνείο.

4. Η κατάργηση του Τελωνείο ουδόλως εξυπηρετεί και διευκολύνει τους βιοτέχνες του κλάδου που παρά την συνεχείς αντιξοότητες στηρίζουν με την εξαγωγική τους δραστηριότητα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Ζητάμε να εξαιρεθεί το Τελωνείο Σιάτιστας από τη λίστα των υπό κατάργηση τελωνείων, για τους παραπάνω λόγους και κυρίως γιατί πρέπει μέλημα όλων μας και της Κυβέρνησης να είναι η στήριξη και ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας, όπως αυτή της γουνοποιίας που έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό και ως εκ τούτου ανταποκρίνεται στο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθεί η χώρα μας για την έξοδο της από την κρίση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.