Ελεύθερο από σήμερα το ωράριο των φαρμακείων – Μόνο ένας φαρμακοποιός στο νομό Κοζάνης το επέλεξε!



Farmakeio_psaxnei_farmaka_sta_rafiaΝέα δυναμική στην περίθαλψη δημιουργεί η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που έγινε σήμερα 1η Νοεμβρίου. Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΠΑΔ.

Πρακτικά η έναρξη του ΕΟΠΥΥ σημαίνει ότι ένας αγρότης θα μπορεί πλέον να επιλέγει ανάμεσα σε δομές του ΕΣΥ, του ΙΚΑ και ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, που θα έχουν συμβληθεί με τον οργανισμό και όχι μόνο το κέντρο υγείας της περιοχής του, ή το αγροτικό ιατρείο, στο οποίο είχε πρόσβαση μέχρι σήμερα.

Από την Τρίτη, λοιπόν,  οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ δεν θα χρησιμοποιούν άλλο τα ατομικά τους βιβλιάρια, καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί θα τους χορηγούν πλέον ηλεκτρονικές συνταγές. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ν. Κοζάνης Στέργιος Βελονάς «ελπίζουμε και ευχόμαστε ο νεοσυσταθείς οργανισμός να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του».

Από την 1η Νοεμβρίου, όμως, ξεκίνησε και τυπικά το ελεύθερο ωράριο των φαρμακείων, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό υγείας Ανδρ. Λοβέρδο. Η απόφαση προέβλεπε ότι μέχρι 21 Οκτωβρίου όσοι φαρμακοποιοί ενδιαφέρονταν θα έπρεπε να έχουν υποβάλει αίτηση στον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο για το καινούργιο ωράριο. Οι οικείοι φαρμακευτικοί σύλλογοι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα υποβάλλουν για έγκριση στην περιφέρεια το νέο πρόγραμμα τους.

Να σημειωθεί ότι στο νομό Κοζάνης μόνο ένας φαρμακοποιός στην πόλη της Κοζάνης δήλωσε το ελεύθερο ωράριο, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε αυτή την απόφαση, καθώς όπως τονίζουν δεν εξυπηρετεί κανέναν. «Τα υπάρχοντα φαρμακεία εξυπηρετούν τους πολίτες απόλυτα» δηλώνει ο κ. Βελονάς.

Τέλος, σε ότι αφορά στις πληρωμές των ταμείων ο κ. Βελονάς επισήμανε για μια ακόμη φορά τα μεγάλα προβλήματα που εντοπίζονται στην καταβολή των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων και τα οποία δυστυχώς επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους.  

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.