Οριστική (;) συμφωνία για τα αδέσποτα!



Προς οριστική συμφωνία στο θέμα των αδέσποτων σκύλων φαίνεται πως βρίσκονται ο Δήμος Κοζάνης και το Φιλοζωϊκό Σωματείο  με την επωνυμία  «ΣΤΟΡΓΗ» του Δημήτρη Λιάνα! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» όλα δείχνουν πως οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία και απομένουν μερικές λεπτομέρειες, προκειμένου να λυθεί ένα από τα θέματα που απασχόλησαν αρκετά την τοπική επικαιρότητα της πόλης τους τελευταίους μήνες.

Πάντως να σημειωθεί πως χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης ανέφερε πως θα μιλήσει αναλυτικά για τη συμφωνία, μόλις αυτή ολοκληρωθεί και τυπικά, χωρίς να θέλει προς το παρόν να δώσει δημοσιότητα στο θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία θα προβλέπει πως θα συσταθεί τριμελής  επιτροπή , η οποία θα αποτελείται από υπάλληλο του Δήμου Κοζάνης,  υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και από έναν εκπρόσωπο των Φιλοζωϊκών Σωματείων που εδρεύουν στον Δήμο Κοζάνης, με σκοπό τη διενέργεια καταγραφής, σήμανσης και φωτογράφισης των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενούνται στο Φιλοζωϊκό Σωματείο «ΣΤΟΡΓΗ».

Η «Στοργή» και ο Δημήτρης Λιάνας θα λάβουν το ποσό των 16.000 ευρώ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου (για 4 μήνες, από 4.000, καθώς μετρά από Σεπτέμβριο), ενώ θα είναι υποχρεωμένος να καλύπτει  έξοδα προμήθειας τροφών για την σίτιση των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενούνται στο χώρο, εργασίες για τη σίτιση και περιποίηση των αδέσποτων σκύλων καθώς και του χώρου που φιλοξενούνται, τα έξοδα για την προμήθεια των απαιτούμενων φαρμάκων των αδέσποτων σκύλων αλλά και άλλα έξοδα.

Να σημειωθεί πως, όπως αποκαλύπτει ο «Π.Λ.», στη συμφωνία θα συμπεριληφθεί όρος που θα αναφέρει πως «Με την παρούσα σύμβαση ως φιλοξενούμενα αδέσποτα στο χώρο του κυρίου Λιάνα θεωρούνται και αναγνωρίζονται μόνο αυτά που θα προκύψουν από την καταγραφή της παραπάνω αναφερόμενης τριμελούς επιτροπής και μόνο για αυτά θα εκτελεσθεί το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης .Απαγορεύεται ρητά από την  παρούσα σύμβαση η φιλοξενία επιπλέον ζώων στον χώρο του φιλοζωικού σωματείου, πέραν αυτών που θα προκύψουν από την ανωτέρω καταγραφή. Σε περίπτωση που παραβιαστεί από  τον Δημήτρη Λιάνα ο όρος αυτός και οποιοδήποτε άλλο αδέσποτο ζώο φιλοξενηθεί στον χώρο του  κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος , δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα σύμβαση και μοναδικός υπεύθυνος για τυχόν αστικές ή ποινικές ευθύνες από την φιλοξενία του ζώου αυτού είναι ο ίδιος. Επίσης στην  περίπτωση αυτή ο Δήμος Κοζάνης μπορεί μονομερώς να καταγγείλει την παρούσα σύμβαση κοινοποιώντας εγγράφως την καταγγελία στον πρόεδρο της «Στοργής».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.