Ρεπορτάζ για το νερό του Βελβεντού – Τι συνέβη στο υδραγωγείο!



velventos_klassikiΤου Παν. Πλιάτσιου

Μεγάλο θεμα συζήτησης στην περιοχή του Βελβεντού, αλλά και στα Σέρβια, έχει ανοίξει η ανώνυμη καταγγελία σε blog της περιοχής (ενάντιο στη ΜΚΟ) για «παρέμβαση» κάποιων στο νέο υδραγωγείο του Βελβεντού, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου! Το ζήτημα απασχολεί και τη δημοτική αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ενώ προκαλεί πολλές αντιδράσεις. Το Kozanimedia συνομίλησε με όλους, σχεδόν,  τους εμπλεκόμενους στη «μυστηριώδη» αυτή υπόθεση, οι οποίοι είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Βελβεντού Κώστας Κουρτέλης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ειρήνη Γκαμπράνη και ένας εκ των δυο υπαλλήλων, ο Λάκης Κουρνιώτης.

Η επίμαχη ανάρτηση γράφει τα εξής: » Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, βράδυ. Για ακόμη μια φορά για ένα περίεργο λόγο το νερό που φτάνει στο Βελβεντό, είναι ελάχιστο. Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα. Γκαμπράνη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ. Σιώμο πηγαίνουν  στο νέο υδραγωγείο Βελβεντού και διαπιστώνουν πως οι βάνες του κεντρικού δικτύου είναι για ακόμη μια φορά κλειστές. Παρακάμπτοντας το παλιό υδραγωγείο και για να δώσουν γρήγορα το νερό στο Βελβεντό χρησιμοποιούν απευθείας το νέο δίκτυο. Παρόν και οι δύο υπάλληλοι του Δήμου κ. Κουρνιώτης και κ. Κουκάλης. Σε λίγα λεπτά το Βελβεντό έχει υδροδοτηθεί. Φεύγουν όλοι μαζί από το νέο υδραγωγείο. Να όμως που ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Περίπου μισή ώρα αργότερα η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ζητά από τον σύζυγό της να την οδηγήσει πάλι στο νέο υδραγωγείο για να βεβαιωθεί πως ΟΛΑ βαίνουν καλώς. Διαβολική σύμπτωση, στον χώρο του υδραγωγείου βρίσκονται οι δύο υπάλληλοι του Δήμου που προαναφέρθηκαν μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν μέλος της Συντονιστικής  ΜΚΟ, κ. Κουρτέλη Κων/νο, οι βάνες είναι και πάλι κλειστές και το Βελβεντό για ακόμη μια φορά δεν έχει νερό…..!!!!!

Γιατί οι βάνες που ανοίχτηκαν μισή ώρα πριν είναι κα πάλι κλειστές; Ποιος τις έκλεισε; Τι γύρευε ο πρώην Αντιδήμαρχος  1:00 τα μεσάνυχτα στο υδραγωγείο; Ποιος είναι ο ρόλος των υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι έχουν κλειδιά από το υδραγωγείο; Τα ερωτήματα είναι παρα πολλά, καλo είναι όμως κάποιοι να τα απαντήσουν, οι καθ’ όλα αρμόδιοι δηλαδή».

Τι λέει το ρεπορτάζ του kozanimedia: Και τα τρία εκ των τεσσάρων προσώπων (δεν έχουμε συνομιλήσει μόνο με έναν εκ των δυο υπαλλήλων) επιβεβαιώνουν  τα εξής: Η ώρα δεν ήταν 1 αλλά 11 το βράδυ. Η παρέμβαση του κ. Κουρτέλη ήταν στην κατεύθυνση να γυρίσει τη βάνα, ώστε να τροφοδοτηθεί το νέο δίκτυο, καθώς διαπίστωσε πως ήταν σχεδόν κλειστή. «Μισή στροφή χρειαζόταν», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο Kozanimedia. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο κ. Κουρνιώτης, ενώ η κυρία Γκαμπράνη σημειώνει πως «ναι, όντως το νερό ήρθε μετά την παρέμβαση του κ. Κουρνιώτη, ο οποίος, όμως, διόρθωσε το πρόβλημα που είχε προκαλέσει ανθρώπινο χέρι»!

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην αντιδήμαρχος απαντά πως «ναι, κάποιος γύρισε τη βάνα, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζουμε ποιός…»! Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται και η ουσία της υπόθεσης: Και οι δυο πλευρές φαίνεται να παραδέχονται πως κάποιος ή κάποιοι μπήκαν στο χώρο και φρόντισαν να γυρίσουν τη βάνα τόσο, όσο έπρεπε, για να μην τροφοδοτηθεί το νέο δίκτυο!!!

Παράλληλα, όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν πως ο χώρος στο υδραγωγείο ήταν ανοιχτός και…»ξεκλείδωτος», με τον κ. Κουρτέλη να λέει πως «μάλιστα τους είπα πως κακώς ήταν αφύλαχτος ο χώρος» και την πρόεδρο του Τ.Σ. να δέχεται πως «δεν υπήρχαν κλειδαριές….είναι ένα ένα θέμα…και με τα προβλήματα των Δήμων που υπάρχουν ακόμη δεν έχουμε»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουρτέλης τονίζει πως μετά την παρέμβασή του, που έδωσε τη λύση και δεν δημιούργησε πρόβλημα (όπως αφήνεται να εννοηθεί στο ανώνυμο κείμενο), οι υπάλληλοι κλείδωσαν και στη συνέχεια, όταν πήγε η κυρία Γκαμπράνη, δεν μπήκε εκ νέου μέσα, ώστε να δει την κατάσταση! Το τελευταίο επιβεβαιώνει και η πρόεδρος, η οποία έφτασε εκεί εκ νέου, με το αυτοκίνητο του συζύγου της και χωρίς να κατεβούν, ώστε να μιλήσουν με τους δυο υπαλλήλους και τον κ. Κουρτέλη (σύμφωνα με τον τελευταίο και τον υπάλληλο).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται πως ο πρώην αντιδήμαρχος δεν ήταν ο υπαίτιος της όλης ιστορίας, το αντίθετο, μάλιστα. Όμως όλοι φαίνεται πως δέχονται ότι «ανθρώπινο χέρι» γύρισε τη βάνα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να προβληματίσει και τη ΜΚΟ, αλλά και τη δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού!

kozanimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.