Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση πολιτών στην Κοζάνη!



0a1e435335Σε μια από τις πιο δυναμικές και πολύπληθέστες και με παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις στην ιστορία της Κοζάνης, εκατοντάδες κόσμου κάθε ηλικίας από κάθε εργασιακό κλάδο, από κάθε κοινωνική τάξη, όπως και άνεργοι, μαθητές και συνταξιούχοι, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης για να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος!

Ήταν μια από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις στην ιστορία των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Κοζάνη τα  τελευταία χρόνια, τουλάχιστον. Ενδεικτικό στοιχειό για το πλήθος του κόσμου που κατέβηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει ήταν και η μεγάλη πορεία που ακολούθησε της απεργιακής συγκέντρωσης, στην οποία οι διαδηλωτές κρατώντας στα χέρια πανό και πλακάτ φώναζαν συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου, υπέρ των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας, λέγοντας «όχι στην εξαθλίωση».

Τα μαγαζιά της Κοζάνης σήμερα παρέμειναν κλειστά, «κλείνοντας μια μέρα για να μην κλείσουν για πάντα», ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκαν τα εργατικά συνδικάτα των δυνάμεών τους, δάσκαλοι και καθηγητές, εμποροβιοτέχνες, σωματεία της ΔΕΗ (Σπάρτακος και Ένωση), ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης που βρίσκεται μάλιστα σε κινητοποιήσεις κρατώντας κλειστό το δημαρχείο. Δυναμική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στην αρχαιολογική υπηρεσία της Λ΄ ΕΛΚΕΠΑ από το μουσείο της Αιανής, η ΕΛΜΕ Κοζάνης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, οι Διασώστες Κοζάνης, ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων Κοζάνης ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης, ο Σύλλογος Υδραυλικών Κοζάνης, Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Κοζάνης, οι Αστυνομικοί Κοζάνης και πολλοί πολίτες που θέλησαν με την παρουσίας τους να διαδηλώσουν.

Δυναμική και η παρουσία των μαθητών, οι οποίοι διαδήλωσαν για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα δημόσιο σχολείο, ενώ και αυτοί πραγματοποίησαν μια δυναμική πορεία στους δρόμους της Κοζάνης.

Να σημειωθεί πως τα καφέ της Κοζάνης παρέμειναν κλειστά μέχρι και τις 1 το μεσημέρι.

kozanimedia.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.