Το ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την Υγεία!



«’Οπου πήγε το ΔΝΤ είχαμε αρνητικές επιδράσεις στην υγεία» αναφέρει σε συνέντευξη του ο κ. Howard Waitzkin Αμερικανός καθηγητής οικογενειακής και κοινοτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του New Mexico.

Ο καθηγητής βρέθηκε για μία μόνο μέρα στην Αθήνα, παραχώρησε μια διάλεξη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΔΝΤ και οι επιπτώσεις στην υγεία: η ελληνική και διεθνής εμπειρία» και μίλησε στην «Κ.Ε.» Από τα όσα είπε το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ» ξεχώρισε τα εξής σημεία:

1. Συγκριτική μελέτη σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ στα έτη 1991-2002 έδειξε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από TBC (φυματίωση). Για κάθε χρόνο επιπλέον παραμονής στο ΔΝΤ η νοσηρότητα και η θνησιμότητα από TBC αυξάνονταν κατά 4,1%!

2. Στην Αργεντινή η δεκαετία της «σωτηρίας» 1991 – 2001 από το ΔΝΤ πέταξε το μισό σχεδόν πληθυσμό της χώρας (48%) εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι μισθοί των εργαζομένων σε υγεία και περίθαλψη μειώθηκαν κατά 40%.

3 Στη Λετονία επί ΔΝΤ η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στις ιατρικές παροχές καταρχήν συρρικνώθηκε στο 25% και στη συνέχεια καταργήθηκε.

4. Η εμπλοκή του ΔΝΤ σε μια χώρα οδηγεί σε πτώση των δεικτών υγείας και αύξηση της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, κακοήθεις νεοπλασίες, διαταραχές σχετιζόμενες με τη χρήση αλκοόλ, αυτοκτονίες.»

prionokordela.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.