Σε κατάληψη του Αρχαιολογικού μουσείου Αιανής προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της Λ’ ΕΠΚΑ Κοζάνης και Γρεβενών



arxaia_anaskafes8758Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο χρόνος για τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ελάχιστος. Τα δεδομένα αυτά μας οδηγούν σε άμεσες κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτραπεί η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, η οποία μεθοδεύεται με τη διαθεσιμότητα, την «εφεδρεία» και την επερχόμενη συγχώνευση των Εφορειών.

Στη Δυτική Μακεδονία μόλις τις τελευταίες δεκαετίες για πρώτη φορά οργανώθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία και αναπτύχθηκε ένα τεράστιο Αρχαιολογικό Έργο. Στο διάστημα αυτό θεμελιώθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά Αρχαιολογικά Μουσεία, αναδείχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι, περισώθηκε και προβλήθηκε η πολιτιστική μας κληρονομιά παγκοσμίως.

Παράλληλα, αναπτύχθηκε ένα τεράστιο ανασκαφικό έργο, το οποίο όχι μόνο διαφύλαξε τις αρχαιότητες που απειλούνταν από ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά, επιπρόσθετα είχε και κοινωνικό πρόσωπο προσφέροντας εργασία σε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας, μιας περιοχής που μαστίζεται από την ανεργία (800 με 900 άτομα εργάζονται για πολλούς μήνες ετησίως στη Λ΄ ΕΠΚΑ).

Οι εργαζόμενοι της Λ΄ ΕΠΚΑ Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μείνουμε αμέτοχοι στη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τον εξευτελιστικό, αναξιοπρεπή και παντελώς άδικο διωγμό αυτών που εμπνεύστηκαν, εργάστηκαν σκληρά και υλοποίησαν το τεράστιο αυτό έργο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
– Να μην ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο της φτώχειας και της διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
– Να εξαιρεθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία από την διαθεσιμότητα και την «εφεδρεία» γιατί καταργεί με την «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» έμπειρους υπαλλήλους που έχουν προσφέρει – με πενιχρούς μισθούς – έργο χρόνων στην προστασία των μνημείων.
– Να μην καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και τα αξιοκρατικά επιλεγμένα στελέχη.
– Να στελεχωθούν πλήρως όλες οι Υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, να καταργηθεί άμεσα το 24μηνο για την παραπέρα ανάπτυξη και λειτουργία των Υπηρεσιών.

Απαιτούμε τα ελάχιστα που περιφρουρούν και διασφαλίζουν την ύπαρξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία στη Δυτική Μακεδονία ήταν από πάντα υποστελεχωμένη και βασίστηκε αποκλειστικά στην αυταπάρνηση των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους και τη δουλειά δεν μας τη χάρισε κανείς.
Εργαζόμαστε μόνο για το Εθνικό και Δημόσιο καλό

– ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ στην στάση εργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής την Τριτη 18-10-2011
– ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ στην κατάληψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής την Τετάρτη 19-10-2011
– ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ όλοι στις κινητοποιήσεις και στην πανελλαδική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.