Όταν το σεξ προϋποθέτει φαντασιώσεις…



Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις κάθε άλλο παρά καταδικαστέες είναι, αρκεί…. να μπορούν να συνυπάρχουν με την ερωτική επιθυμία απέναντι στην ερωτικό σύντροφο, και όχι να την υποκαθιστούν.

Στην δεύτερη περίπτωση καταλήγουν να λειτουργούν ως αντικείμενο εθισμού, με αποτέλεσμα η χρήση τους να γίνεται όλο και πιο απαραίτητη και ο χρόνος που αναλώνει το άτομο σε αυτές όλο και μεγαλύτερος.

Μάλιστα εκείνο στην πορεία του χρόνου μπορεί να παγιδευτεί στο πολύπλοκο πλέγμα των φαντασιώσεών του, βιώνοντας έναν «κορεσμό» με τις μέχρι τώρα φαντασιώσεις του, οι οποίες εκ των πραγμάτων παύουν με τον χρόνο να είναι αποτελεσματικές.

Μπορεί να νιώθει θλίψη, σταδιακά να αποφεύγει την σεξουαλική πράξη, να αγωνιά να βρει νέες ικανοποιητικές φαντασιώσεις, οι οποίες όμως συχνά αποτυγχάνουν να τον διεγείρουν ερωτικά, με αποτέλεσμα εκείνο ενίοτε να κατακλύζεται από αισθήματα αβοηθησίας.

Σε σπανιότερες περιπτώσεις οι ενοχές και η μοναξιά καραδοκούν, συχνοί πρόδρομοι μιας καταθλιπτικόμορφης στάσης στην καθημερινότητα του ατόμου. Εδώ, οι φαντασιώσεις παύουν να εμπλουτίζουν την ερωτική επιθυμία του ατόμου και γίνονται αντικείμενο κατάχρησης, αυτοκαταστροφικότητας, λειτουργώντας εις βάρος της ικανοποίησης εκείνο αντλεί από την ερωτική πράξη.

Προσπαθήστε να μοιραστείτε με την γυναίκα σας τις φαντασιώσεις σας και να την εμπλέξετε «ισότιμα» στο νοητικό αυτό παιχνίδι, ενώ παράλληλα δοκιμάστε να χτίσετε μαζί της νέες νοητικές εικόνες όπου η γυναίκα σας πρωταγωνιστεί σε εκείνες με έναν «άλλο» τρόπο από αυτόν που την βλέπετε στην καθημερινότητα.

Δοκιμάστε επίσης να αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να δοκιμάσει τον έρωτα χωρίς τα δεσμά συγκεκριμένων νοητικών τελετουργιών.

mychannel.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.