Τα ΜΜΕ και η αντικειμενικότητα της ταλαιπωρίας…



Με ενδεδυμένη το μανδύα της “αντικειμενικότητας” ,της “κοινής γνώμης” και του “μέσου πολίτη” , τα ΜΜΕ επιδίδονται σε μια λυσσαλέα επίθεση σε όποια κοινωνική ομάδα απεργεί και…
“ταλαιπωρεί τους συμπολίτες του”, με τα σκουπίδια…, με διακοπές ρεύματος…, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς…, κλπ, κλπ, κλπ.
Αποφάσισα να τους μιλήσω τώρα εγώ…, για την πραγματική ταλαιπωρία:

Ταλαιπωρία είναι να μην έχεις δουλειά.

Ταλαιπωρία είναι να μην έχεις μέλλον.

Ταλαιπωρία είναι να δουλεύεις ανασφάλιστος ,συχνά ακόμα και κάτω από τις φτερούγες του κράτους.

Ταλαιπωρία είναι να μην έχεις να δώσεις στα παιδιά σου μέλλον.

Ταλαιπωρία είναι να μην έχεις να δώσεις στα παιδιά σου ένα γεμάτο πιάτο φαΐ.

Ταλαιπωρία είναι να μη μπορείς να τα μορφώσεις με αξιοπρέπεια.

Ταλαιπωρία είναι να μην μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια.

Ταλαιπωρία είναι να σε παίρνουν τα κοπρόσκυλα από τις τράπεζες για τη δόση του δανείου, το οποίο πήρες για να μπορέσεις να ζήσεις την οικογένειά σου και το οποίο δάνειο δεν μπορείς πια να αποπληρώσεις, γιατί ενώ όλοι οι μισθοί πέφτουν οι δόσεις μένουν ακόμα αλύγιστα υψηλές.

Ταλαιπωρία είναι να έχεις τη μάνα σου ανάπηρη και να της κόβουν κι αυτή την πενιχρή σύνταξη που παίρνει, με αποτέλεσμα να πρέπει να ταΐσεις εσύ άλλο ένα στόμα, το οποίο θα τρώει πλέον δίχως το μοναδικό πράγμα που του είχε απομείνει, δηλαδή την αξιοπρέπεια.

Ταλαιπωρία είναι να σε βαράνε οι μπάτσοι στο κεφάλι με γυρισμένα γκλόπ ,επειδή τόλμησες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να διεκδικήσεις το δίκιο σου.

Ταλαιπωρία είναι να σε ψεκάζουν με καρκίνο επειδή τόλμησες να κάνεις την αγανάκτησή σου δράση.

Ταλαιπωρία είναι να βλέπεις τον πατέρα σου να παθαίνει έμφραγμα ,καθώς λύγισε κάτω από τις τόσες πιέσεις που του ασκεί η αντιλαϊκή πολιτική .

Ταλαιπωρία είναι να βλέπεις το φίλο σου να αυτοκτονεί επειδή δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τα χρέη.

Ταλαιπωρία είναι να διεκδικείς το δίκιο σου και να έχεις όλα τα καθεστωτικά μίντια να διαμηνύουν πως αυτό που κάνεις είναι “αντιδημοκρατικό” και “άδικο”.

Ταλαιπωρία είναι να είσαι στο χείλος του γκρεμού και να σου λένε πως είναι ταλαιπωρία το ότι δεν αποφασίζεις να πέσεις.

Εμείς, από την άλλη, για να ξεπεράσουμε την ταλαιπωρία μας……, θα κατέβουμε πάλι στους δρόμους για να ταλαιπωρήσουμε όλους αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν την αξιοπρέπειά μας, την ίδια μας τη ζωή.

Κ.Σ
Αναγνώστης tromaktiko

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.