Τρία χρόνια φυλακή στον πιστολέρο της Κοζάνης



astinomia_faros_anamenosΤο ποινικό μητρώο του 38χρονου πιστολέρο που πρωταγωνίστησε σε τρία περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα και έναν τραυματισμό το περασμένο Σάββατο στην Κοζάνη, ήταν λευκό κι αυτό τον έσωσε. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών, αλλά του έδωσε αναστολή λόγω «προτέρου εντίμου βίου».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επιρροή ναρκωτικών όταν τραυμάτισε σοβαρά μέσα στο σπίτι ενός 30χρονου στην περιοχή της Σκ’ρκας τον 37χρονο φίλο του, αλλά και όταν στη συνέχεια απείλησε με όπλο έναν 62χρονο στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Κοζάνης για να μετακινήσει το αυτοκίνητό του! Λίγες ώρες αργότερα, πάλι υπό την επήρεια ουσιών, όρμησε πυροβολώντας στον αέρα σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πτολεμαΐδα μαζί με τον 30χρονο και υποχρέωσε τον 39χρονο ιδιόκτητη να επιδιορθώσει την βλάβη που είχε πάθει το αυτοκίνητό τους.

Ο πιστολέρο συνελήφθη μετά από εκτεταμένες έρευνες στην πόλη της Κοζάνης και στην κατοχή του βρέθηκαν το πιστόλι με 21 φυσίγγια και ναρκωτικά χάπια. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για άσκοπους πυροβολισμούς, οπλοφορία, οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά ανέστειλε την ποινή επειδή ο 38χρονος δεν είχε άλλη καταδίκη στο παρελθόν! Οι δύο φίλοι του κατηγορήθηκαν για υπόθαλψη εγκληματία επειδή απέκρυψαν τα στοιχεία του, αλλά ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους.

protothema

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.