Κλείνει τους επόμενους μήνες η ΔΟΥ Νεάπολης – Ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σιάτιστας



eforia10_533_355-300x199Αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των εφοριών αναμένεται να λάβει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους προχωρώντας καταρχήν στο κλείσιμο 19 ΔΟΥ της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση 100 μεγάλων εφοριών με δικαστικά τμήματα που θα επικεντρωθούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ΔΟΥ Νεάπολης, που θα ενσωματωθεί στη ΔΟΥ Σιάτιστας.

Οι εφορίες που αναμένεται να κλείσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη κάνει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ακόλουθες: Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας , Τυμπακίου, Καστελλίου Πεδιάδας, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοίου, Δερβενίου, Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοίου, Νεάπολης , Πλωμαρίου, Μήθυμνα, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Πάργας και Καρλοβασίου.

Οι εφορίες αυτές θα κλείσουν και θα μεταφερθούν σε γειτονικές ΔΟΥ προκειμένου να ενισχυθούν για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.

Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις που θα σηματοδοτούν την έναρξη της πολιτικής αναδιάρθρωσης των εφοριών προκειμένου να μειωθουν σε λιγότερες από 80 έναντι 288 σήμερα. Οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ. Σε οτι αφορά την καταβολη φόρων θα γίνεται είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.