Από το «Δεν πληρώνω» στο «Δεν έχω να πληρώσω»



Είναι σαφές πλέον ότι ο μέσος και μικρομεσαίος Έλληνας “Δεν έχει να πληρώσει” όχι μόνο τα χαράτσια που ήρθαν… και θα έρθουν αλλά και τα προς το ζην.

Αυτό το ξέρει και η κυβέρνηση αλλά συνεχίζει να επιβάλει αυτά τα χαράτσια, μέσω ΔΕΗ για την ακίνητη περιουσία, μέσω εκ νέου εκκαθάρισης από την εφορία, την τέταρτη αύξηση Φ.Π.Α, το κόψιμο μισθών και συντάξεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, την εκ νέου μείωση του αφορολογήτου σε μισθωτούς και συνταξιούχους, την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και την εργασιακή εφεδρεία που στην ουσία θα πληρώνει το 60% των υπαλλήλων, την εξίσωση τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης και πολλά άλλα με σκοπό να δείξει στην τρόικα κάποιο πλάνο εισπράξεων εσόδων με απώτερο σκοπό στην καταβολή των δόσεων του δανείου το οποίο έχει υπογράψει χωρίς προφανώς να έχει διαβάσει καλά τους όρους αυτού και φυσικά χωρίς κάποια ισχυρή διαπραγμάτευση. Αν συνεχίσει να ζητά χρήματα από τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τους παραπάνω τρόπους είναι σίγουρο ότι δεν θα υλοποιήσει ούτε το 30% των απαιτήσεων που έχει με τα μέτρα που έχει ψηφίσει και θέλει να εφαρμόσει.

Πως θα μπορούσε να το καταφέρει?

Να βρει και να επιστρέψει τουλάχιστον το 80% των χρημάτων που φαγώθηκαν από τις μίζες που όλοι ξέρουμε(και να πάει κάποιος φυλακή επιτέλους),

Να εισπράξει το φόρο από τους μεγαλοοφειλέτες της που φοροδιαφεύγουν με τη συναίνεσή τους,
Να φορολογήσει με 35% τουλάχιστον στους έχοντες και κατέχοντες της χώρας,
Να επιβάλει ανώτατο μισθό στους βουλευτές τις 2.000 με 2.500€,
Να μειώσει τους βουλευτές από 300 σε 200 άτομα,
Να μειώσει τα έξοδά της στο 30%,
Να μειώσει τα μισθό των μεγαλοστελεχών του δημοσίου τομέα στα 1.200€,
Να απολύσει το πλεονάζον προσωπικό του δημοσίου τομέα που δημιούργησαν οι ίδιοι με τα ρουσφέτια,
Να μειώσει τις τιμές των προϊόντων καταργώντας τα καρτέλ και πολλά άλλα ακόμη.
Όλα τα παραπάνω είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να τα κάνει?

Γιατί αν δεν τα κάνει, πλανάται ότι θα υλοποιήσει τους στόχους της επιβάλλοντας χαράτσια και φόρους στους μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν. Όχι μόνο γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν.

Αλλά περί δικών τους συμφερόντων ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ δεν δέχεται μείωση μισθού ή την περικοπή του από το βουλευτικό αξίωμα που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως χαράτσι στην Ελληνική κοινωνία.

Αναγνώστης tromaktiko

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.