Η αντίδραση στα συνεχή μέτρα μέσα από το Facebook



Μπορεί τα μέτρα να διαδέχονται το ένα το άλλο, οδηγώντας στην απόγνωση τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εξαντλεί το χιούμορ των Ελλήνων.

Χιλιάδες πολίτες στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και “ζωγραφίζουν” με τις ατάκες τους για τα συνεχή μέτρα, καλώντας μάλιστα σε “θυρανοίξια”, καθώς η μετρατροπή των σπιτιών τους σε ναούς θα τους γλιτώσει από το ειδικό τέλος ακινήτων.

Δεκάδες σελίδες στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους για την έκτακτη εισφορά και το ειδικό τέλος ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ, με το χιούμορ να αποτελεί ακόμα μία φορά το αντίδοτο στο ισχυρό σοκ από τα σκληρά μέτρα.

“Στην οδό “Απένταρου 18”, στον Δήμο “Απλήρωτου”, του Νομού “Ανεργίας” έφτασε ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φέρει αριθμό παροχής “Θα κόψουμε το ρεύμα”, με παραλήπτη τον… “Ελληνα Χρεοκοπημένο” και αποστολέα το “Μέγαρο Μαξίμου”. Το ποσό πληρωμής ανέρχεται σε “Εγκεφαλικό” και είναι πληρωτέο “ΤΩΡΑ””, γράφει ένας χιουμοριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ, όπως σημειώνουν “Τα Νέα”, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες.

Η φωτογραφία που έλαβε τα περισσότερα σχόλια σε ένα από τα γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί δεν ήταν άλλη από αυτή που δείχνει μία πολυκατοικία έξι ορόφων, η οποία στην κορυφή της είχε… τρούλο!

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θέλησαν να σχολιάσουν την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμπεριλάβει τους ναούς και τις μονές στη λίστα των ακινήτων που θα επιβαρυνθούν με το ειδικό τέλος.

“Από σήμερα το σπίτι μου μετονομάζεται σε Ιερό Ναό της Παναγίας (τους) της ρακετοπαίχτρας. Θυρανοίξια θα τελεστούν την ερχόμενη Κυριακή χοροστατούντος όποιου καταβάλει στο παρακείμενο παγκάρι μερικά μοβ και μπόλικα πράσινα”, σχολιάζει χρήστης στο facebook.

H ομάδα «Δεν πληρώνουμε τη ΔΕΗ και ας κόψουν το ρεύμα σε όλη την Ελλάδα» έκανε τις τελευταίες ώρες την εμφάνιση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που πρότειναν ακόμη και λύσεις στην περίπτωση που κοπεί το ρεύμα. “Αρκεί να έχετε καλούς γείτονες. Ανθρώπους, δηλαδή, που να είναι πρόθυμοι να μοιραστούν”, σχολιάζει ένα από τα μέλη του γκρουπ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί περίπου 16 γκρουπ για την έκτακτη εισφορά. Μεταξύ αυτών, το “Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά”, το οποίο είχε μέχρι αργά χθες το απόγευμα περισσότερους από 400 “φίλους”, αλλά και η ομάδα “Έκτακτη εισφορά; Δεν νομίζω, Γιώργο”, με το μότο να είναι εμπνευσμένο από διαφήμιση.

news247


 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.