Απίστευτο! Στο διαδίκτυο όσοι μαθητές χρωστούν για παραδειγματισμόΤο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών όχι απλώς παραβιάζει προσωπικά δεδομένα αλλά… εκθέτει στο Διαδίκτυο ανήλικα. Και συγκεκριμένα, τους ίδιους τους μαθητές του.

Και αυτό γιατί – όπως γράφει η τοπική εφημερίδα “Κόσμος”- όποιος μπει στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, θα δει δημοσιευμένα τα ονόματα μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, των οποίων οι γονείς οφείλουν ποσά… για τη μεταφορά τους με λεωφορεία.

Και ενώ η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει απαγορεύσει ακόμη και την δημοσιοποίηση του καταλόγου με τις οφειλές κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, ένα σχολείο εκθέτει στο Διαδίκτυο τους ίδιους τους μαθητές του.

Αν μάλιστα κρίνουμε από ορισμένα ποσά (κάποιοι οφείλουν μόνο 5 ή 10 ευρώ) είναι ξεκάθαρο πως το σχολείο εκθέτει τους ανήλικους μαθητές του… άνευ λόγου.

Το περίεργο είναι ότι τη σχετική ανάρτηση έχει κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η ανάρτηση και δημοσιοποίηση των οφειλών μοιάζει με τιμωρία, είναι κάτι σαν και αυτό που έπραξε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο.

Έτσι και ο Σύλλογος του Πειραματικού Σχολείου στην Πάτρα. Ανήρτησε στο Διαδίκτυο λίστα με τα ονοματεπώνυμα μαθητών… που χρωστούν.

Μεταξύ των ονομάτων, είναι και παιδιά γνωστών για την οικονομική τους επιφάνεια Πατρινών, οι οποίοι προφανώς… εξ’ αμελείας δεν έχουν καταβάλει τα 5 ή 10 ευρώ.

Αναμένεται η απάντηση των ίδιων των γονέων και το κατά πόσο θα κινηθούν δικαστικά για το εν λόγω θέμα.

Πηγή: Κόσμος της Πάτρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.