Πενήντα επτά στοιχειωμένες ασφαλιστικές εταιρίες…



Από τις πενήντα επτά ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν κλείσει τα τελευταία 30 χρόνια μόνο 5 έχουν εκκαθαριστεί .Ολες οι άλλες είναι ακόμα υπό εκκαθάριση… και μάλιστα με τους εκκαθαριστές να πληρώνονται κάθε χρόνο.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι πραγματικότητα . Ακούστηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση, για τα ελληνικά δεδομένα.
Άλλωστε και στην πρόσφατη φορολίστα με τις εταιρίες που χρωστάνε στο δημόσιο, πολλές από αυτές έχουν πτωχεύσει ή κλείσει εδώ και χρόνια .
Μάλιστα, μεταξύ αυτών και ασφαλιστικές που έχουν βάλει λουκέτο την τελευταία δεκαετία .
Ένα δεύτερο στοιχείο που επίσης προκαλεί εντύπωση και δείχνει πως η ελληνική ασφαλιστική αγορά , κύρια στον κλάδο του αυτοκινήτου , ήταν σημαία ευκαιρίας είναι ότι όλες οι ασφαλιστικές που έκλεισαν, δεν είχαν περιουσιακά στοιχεία!
Αυτό και αν είναι το άκρον άωτον, αφού υποτίθεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες ελέγχονται και πρέπει έχουν εκτός από τρέχοντα περιθώρια φερεγγυότητας και τοποθετήσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία για την κάλυψη των ασφαλισμένων τους.
Και όμως δεν βρέθηκε ούτε σάλιο. Και όπου υπάρχουν ακίνητα και πάνε να πλειστηριαστούν πάλι βρίσκονται από το πουθενά συνδιεκδικητές !
Όλα, αυτά δείχνουν όχι μόνο πόσο άναρχα λειτουργούσε ο κλάδος, αλλά πως πίσω από αυτόν λειτουργούσαν και λειτουργούν κυκλώματα, που είναι ικανά για τα πάντα.
Και βέβαια οι ευθύνες της πολιτείας είναι τεράστιες και δύσκολα θα ξεκαθαρίσει η αγορά , αφού μετά την κατάρρευση αυτών των ασφαλιστικών «πυραμίδων» ανακαλύπτεται και μια πυραμίδα προβλημάτων, όπως αυτή του Επικουρικού Κεφαλαίου.
asfalisinet

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.