Άρση ασυλίας για τον Αλ. Αθανασιάδη!



athanasiadis_alekosΤην άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και του Αθ. Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας. Οι 210 βουλευτές που παρευρέθησαν, ψήφισαν ως… εξής:
 

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλ. Αθανασιάδη (ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών.

– 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Π. Ζούνη (εναντίον της οποίας, με την ιδιότητά της ως μέλους του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ). Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η Π. Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 “παρών”.

– Για την άρση της ασυλίας του Αθ. Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 βουλευτές και 7 παρών. Ο Αθ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά στην επαγγελματική του δραστηριότητα.

trelokouneli

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.