Ένα σύγχρονο γαλατικό χωριό στην καρδιά της Ιταλίας!



Το Filettino των μόλις 550 κατοίκων απασχολεί εδώ και λίγες μέρες όλο τον κόσμο, μετά την απόφαση του δημάρχου του να κηρύξει την ανεξαρτησία του από την Ιταλία. Αιτία του ξεσηκωμού είναι οι μειώσεις που εξήγγειλε ο Μπερλουσκόνι στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, το Filettino έκοψε και το δικό του νόμισμα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα του Μπερλουσκόνι, το Filettino (που απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Ρώμη) θα πρέπει να συγχωνευθεί με την κοινότητα του Trevi, κάτι που θα έχει ως άμεση συνέπεια την απόλυση του δημάρχου του πρώτου, Luca Sellari.

Ο Sellari, σαν μοντέρνος Asterix, αποφάσισε να κηρύξει την… ανεξαρτησία της μικροσκοπικής αυτής πόλης, με τη στήριξη πάντα των λιγοστών κατοίκων της, οι οποίοι τον αποδέχονται ως μονάρχη.

Η περίπτωση του Filettino έχει γίνει τόσο γνωστή που ακόμα και οι New York Times έσπευσαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε “αν αυτό χρειάζεται για να διατηρήσουμε την αυτονομία του Filettino, αυτό θα κάνουμε”.

Ο αθεόφοβος Sellari -που μικρός πρέπει να έβλεπε πολύ Αστερίξ- προχώρησε στην κοπή τοπικού χαρτονομίσματος, το οποίο ονομάστηκε Fiorito και φέρει επάνω του τη μορφή του ίδιου.

Η ιστορία του Filettino έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον πολλών τουριστών που καταφτάνουν στο μικρό χωριό για να πάρουν ως σουβενίρ το συλλεκτικό χαρτονόμισμα, αφού τα πλάνα για ανεξαρτητοποίηση είχαν γίνει γνωστά εδώ και αρκετό καιρό.

Αν ο Sellari βρει και έναν Οβελίξ για παρτενέρ, τότε ο Μπερλουσκόνι θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

cosmo.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.