Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας από τα Σέρβια!



gkountoulas_nikos_apostolos34653Μεγάλες στιγμές ζούνε από την Παρασκευή 2/9 στο Μπλέντ της Σλοβενίας οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, που με την 3η θέση τους στα ημιτελικά της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος προκρίθηκαν στον τελικό και «σφράγισαν» την παρθενική πρόκριση των ελληνικών κουπιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το ελληνικό πλήρωμα, επιβεβαίωσε πλήρως τις προσδοκίες του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού συμβούλου, Τζιάνι Ποστιλιόνε ο οποίος παραμονές των ημιτελικών εξέφρασε την πεποίθησή του πως μπορούν να προκριθούν.

Τα αδέλφια από την Κοζάνη χάρισαν στην ελληνική κωπηλασία το πρώτο ολυμπιακό εισιτήριο για το Λονδίνο

Τερματίζοντας λοιπόν τα «γαλανόλευκα κουπιά» πίσω από από τη Νέα Ζηλανδία και την Ιταλία τα αδέλφια από την Κοζάνη έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την «διπλή» τους αποστολή και πλέον ελπίζουν βάσιμα για κάποιο μετάλλιο στο κυριακάτικο μεγάλο ραντεβού του αγωνίσματος.

«Η κούρσα πήγε ακριβώς όπως τα θέλαμε. Μας βγήκε η σωστή τακτική και δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που περάσαμε στον μεγάλο τελικό και πήραμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες», τόνισε ο 26χρονος Νίκος Γκουντούλας, ενώ ο συνομίληκος αδελφός του Απόστολος πρόσθεσε για τον αυριανό τελικό: «Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πληρώματα είναι αυτά της Νέας Ζηλανδίας και της Αγγλίας, τα υπόλοιπα τέσσερα είμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο οπότε μπορούμε να περιμένουμε από ένα μετάλλιο μέχρι την 6η θέση».

Πολύ μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης την πρόκριση της δικώπου τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες όσο και στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος «Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δυο αθλητές που δεν ανήκουν στην βαριά κατηγορία. Γι αυτό και η επιτυχία τους παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα παιδιά έκαναν μια εξαιρετική κούρσα και πέτυχαν και τους δυο στόχους. Πλέον απαλλαγμένοι από το άγχος της Ολυμπιάδας θα αγωνιστούν στον τελικό και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάνε ακόμη καλύτερα».

Ο τελικός της δικώπου άνευ έχει προγραμματιστεί για τις 12:52 τοπική ώρα (13:52 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και θα αποτελέσει το φινάλε μιας πολύ σημαντικής μέρα για τα ελληνικά κουπιά αφού νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι τρεις ημιτελικοί που θα αναδείξουν πια πληρώματα θα προκριθούν στους τελικούς και βέβαια θα σφραγίσουν και εισιτήρια για Λονδίνο.

Πρώτη θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ, θα ακολουθήσει το διπλό σκίφ ελ βαρών των κοριτσιών και στη συνέχεια το αντίστοιχο διπλό των αγοριών.

Αντίθετα με το ανδρικό πλήρωμα της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου, η ατυχία χτύπησε το γυναικείο πλήρωμα του διπλού σκίφ, που αποσύρθηκε από τον Δ΄ τελικό εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει η Λίτσα Καλαμποκά.

sentragoal.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.