Σοκ! Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια εμπλέκεται σε κλοπή πίνακα μεγάλης αξίας!



Μία 40χρονη παρουσιάστρια της τηλεόρασης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής και διακίνησης του πίνακα «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του Φλαμανδού ζωγραφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ο οποίος είχε κλαπεί το 2001 από το μουσείο της Γάνδης και  βρέθηκε προ ολίγων ωρών σε ξενοδοχείο στην Γλυφάδα. Ως συνεργός της έχει συλληφθεί και ένας 65χρονος παλαιοπώλης από την Πλάκα ο οποίος φέρεται να συνεργάσθηκε μαζί της για την πώληση του πίνακα, που θεωρείται ανεκτίμητης αξίας, σε Ελληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Ελληνες αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας ο πίνακας εκλάπη κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στο μουσείο , κι από τότε οι έρευνες της Ιντερπολ για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες. Πριν μερικές εβδομάδες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν πληροφορίες από τον ιδιωτικό αστυνομικό Γιώργο Τσούκαλη ότι ο συγκεκριμένος πίνακας βρίσκεται στην χώρας μας και επιχειρείται να πουληθεί από δύο ιδιώτες έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι στιγμής εκτός από την 40χρονη παρουσιάστρια που έχει δουλέψει σε δύο ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνελήφθη και ένας γνωστός παλαιοπώλης από την Πλάκα ο οποίος έψαχνε πιθανούς αγοραστές. Το μοναδικό κοινό στοιχείο που συνδέει τους δύο συλληφθέντες είναι το γεγονός ότι η τηλεπαρουσιάστρια έμενε πάνω από το παλαιοπωλείο του αντικέρ χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι στιγμής διαπιστωθεί ότι είχαν άλλες κοινές δραστηριότητες.

Εκείνο που ερευνάται είναι πως το συγκεκριμένο έργο που εκλάπη το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών, βρέθηκε στα χέρια της 40χρονης και του παλαιοπώλη. Η ίδια, παρουσιάζει μια εκδοχή που δεν φαίνεται να έπεισε τους διώκτες της. Ισχυρίστηκε πως ήθελε να πουλήσει τον πίνακα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα και ότι της τον είχε κάνει δώρο ένας φίλος της από την Ιταλία πριν πολλά χρόνια. Οι αστυνομικοί πλέον ψάχνουν τους «συνδέσμους» που μεσολάβησαν από την κλοπή μέχρι να φθάσει ο πίνακας στα χέρια της 40χρονης Ελληνίδας.

Σημειώνεται ότι η αξία του πίνακα θα μπορούσε να φτάσει τα 25 με 35 εκατ. ευρώ.

antinews.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.