Αργοσβήνουν τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας – Νέα μεγάλη βουτιά στο τζίρο της περιόδου των εκπτώσεων



agora_kozanis_nixta_m.aleksandrouΜεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι στο τζίρο των εμπορικών καταστημάτων στο Ν. Κοζάνης αλλά και σε όλη  τη Δυτική Μακεδονία δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πορεία της εμπορικής δραστηριότητας  σε 84 πόλεις  της Ελλάδας το διάστημα το θερινών εκπτώσεων, τα στοιχεία για την περιοχή είναι αποκαρδιωτικά, αφού η πτώση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του πανελλήνιου μέσου όρου που έφθασε το 25% . Στην Κοζάνη η πτώση του τζίρου φτάνει το 35%, ενώ στην Πτολεμαϊδα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 20%.

Στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά η πτώση φθάνει το 25-40%, στα Γρεβενά το 50% ενώ “πρωταθλήτρια” αναδεικνύεται η Φλώρινα με πτώση του τζίρου να φθάνει έως και το 60%.

Σε πανελλαδικό επίπεδο σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι και συγκεκριμένα:
– έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός και ηλεκτρικά είδη -14%
– καλλυντικά, φαρμακευτικά -13%
– ένδυση, υπόδηση  -10%
– βιβλία, χαρτικά είδη -10%.

Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο -25%,  σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος κατέγραψε  μείωση -20%.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.