Ο Σύλλογος Κοζανιτών Χαλκιδικής τίμησε τον Όσιο Νικάνορα



Την μνήμη του Οσίου Νικάνορα τον εκ Θεσσαλονίκης, Προστάτη των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, των παιδιών και κτηνοτρόφων, τίμησαν φέτος στις 6 και 7 Αυγούστου 2011 με σειρά εκδηλώσεων, στο τοπικό διαμέρισμα της Νέας Ποτίδαιας του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, τα μέλη του νεοσύστατού Συλλόγου Κοζανιτών Ν. Χαλκιδικής «Ο Άγιος Νικάνωρ».

Την παραμονή της εορτής του Οσίου, τελέστηκε εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ποτίδαιας και την επομένη ημέρα Θεία Λειτουργία έπειτα από την οποία, προσφέρθηκαν καφές και παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου. Παράλληλα ο Σύλλογος Κοζανιτών προσέφερε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ποτίδαιας εικόνα του Οσίου Νικάνορα, ώστε να τιμάται ετησίως η μνήμη του.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Τζέλλος, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί από το 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του, τα οποία ξεπερνούν σήμερα τα 120 άτομα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην πολυπληθή παρουσία των Κοζανιτών στην περιοχή καθώς και στη συμβολή τους στην τοπική οικονομία. Σκοπός άλλωστε του Συλλόγου, όπως είπε, δεν είναι απλά η πολιτιστική δραστηριοποίηση του αλλά και η αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρος του Δήμου Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Γεώργιος Τζέλλος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια των Κοζανιτών στην Νέα Ποτίδαια. Επίσης συμμετείχαν η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Ποτίδαιας κα. Ειρήνη Πάπουλα, ο Ιερέας της περιοχής πατήρ Ιγνάτιος και δεκάδες Κοζανίτες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώθηκε συνεστίαση σε Οικογενειακό Κέντρο της Νέας Ποτίδαιας, όπου περίσσεψε το κέφι υπό τους ήχους παραδοσιακής λαϊκής μουσικής.

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου Κοζανιτών Χαλκιδικής, προγραμματίζεται για τις 29 Σεπτεμβρίου με τετραήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.6973341433 (Κωνσταντίνος Τζέλλος).

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.