Aπέτυχε παταγωδώς η καμπανιά του Δ. Κοζάνης για τα αδέσποτα – Δεν υπάρχουν ποτίστρες και ταΐστρες στα σημεία που τοποθετήθηκαν!



adespota_kozanis234terhgeht5Όταν στις 03/08 ο Δήμος Κοζάνης ξεκινούσε την πρωτοπόρα (για τα δεδομένα της περιοχής) και ελπιδοφόρα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα, τοποθετώντας ποτίστρες και ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, κανείς δε πίστευε ότι όλα αυτά θα είχαν διάρκεια λίγων ημερών.

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή η επιλογή αλουμινένιων «τάπερ» (τύπου σουπερμάρκετ) για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, φάνηκε και χαρακτηρίστηκε πολύ πρόχειρη, όχι μόνο από τους πολίτες που με έκπληξη αντίκρισαν το συγκεκριμένο τύπο υλικού, αλλά και για τα ίδια τα αδέσποτα που δε μπορούσαν να φανταστούν ότι θα τύγχαναν μιας τέτοιας «πολυτελούς» φροντίδας.

Τι και αν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑγγίΖωο» επισήμαναν ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό μεταλλικά σκεύη (αντί αλουμινένια), αλλά και να τοποθετηθούν «σταθερά» (βιδώνοντας τα στο έδαφος). Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Η επιλογή ήταν λανθασμένη από την αρχή.

Σήμερα δεν υπάρχουν κυριολεκτικά ούτε για δείγμα οι συγκεκριμένες ποτίστρες και ταΐστρες και όλα έχουν επανέλθει στο παλιό γνώριμο σκηνικό. Το μόνο που έχει απομένει από όλη αυτή την προσπάθεια, είναι οι σχεδόν καθημερινές πρωτοβουλίες φροντίδας των αδέσποτων από τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑγγίΖωο» , καθώς και κάτι ξεχασμένες σακούλες (μετά των οδηγιών χρήσης) σε διάφορεςκολώνες της πόλης, για τη συλλογή των περιττωμάτων των ζώων.

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.