Κόβουν τον τζόγο οι Έλληνες! Στο κόκκινο η αγωνία για τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΠΑΠ



Την Πέμπτη 25/08, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου ΟΠΑΠ για το α΄ εξάμηνο του έτους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την Παρασκευή 26/08 θα γίνει η δημοσίευση των αποτελεσμάτων στον τύπο, ενώ την ίδια μέρα και ώρα Ελλάδας 16:00, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές.

Όπως πάντως οικονομικοι αναλυτές εκτιμούν, θα καταγραφεί σημαντική… μείωση κύκλου εργασιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, κυρίως λόγω της πτώσης του τζίρου σε Πάμε Στοίχημα και ΚΙΝΟ, αλλά και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας των τλευταίων μηνών.

Κάτι που και η ίδια η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει επί της ουσίας προαναγγείλει, με την επιστολή διάψευσης ρεπορτάζ της «Καθημερινής» μερικές βδομάδες πριν.

Η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις 13 Ιουλίου 2011 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι η οικονομική κρίση που καταγράφεται στη χώρα, όπως είναι αυτονόητο, έχει επηρεάσει και τις πωλήσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε., γεγονός για το οποίο είχε προϊδεάσει η διοίκηση της εταιρείας ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2010, όπως, επίσης, για το πρώτο τρίμηνο του 2011…»

Υπενθυμίζεται πως στο επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας είχε αναφερθεί πως αναμένεται πτώση στον τζίρο του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, της τάξης του 60%!

Το ζητούμενο και το «στοίχημα» λοιπόν των επόμενων ημερών είναι το μέγεθος της αναμενόμενης πτώσης των πωλήσεων του Οργανισμού.

Αλλά και πόσο αυτό θα επηρεάσει περαιτέρω την ήδη πτωτική πορεία της μετοχής του Οργανισμού σε μια τόσο εξαιρετικά αρνητική οικονομική και χρηματιστηριακή συγκυρία…

24betgr.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.