800 θέσεις στο Ν. Κοζάνης από το πρόγραμμα προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας



dimarxio_kozanisΣε 800 θέσεις για την διετία 2012-2013 υπολογίζονται οι προσλήψεις  που θα κάνουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με την μορφή  απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας. Το πρόγραμμα αφορά σε μακροχρόνια ανέργους, σε ανέργους μέχρι 30 ετών και σε εμπόρους και επαγγελματίες των οποίων έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις με μηνιαία αποζημίωση 625 ευρώ και ασφαλιστική κάλυψη μέσω ΟΑΕΔ. Παρά τη φημολογία για άμεσες προσλήψεις, οι διαδικασίες αναμένονται να «τρέξουν»  προς το τέλος του χρόνου, ενώ για τις αρχές της νέας χρονιάς αναμένονται ο κυρίως όγκος των προσλήψεων. Να σημειώσουμε εδώ πάντως πως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εμφανίζεται «ριγμένη» από την κατανομή των θέσεων στη Δυτική Μακεδονία καθώς θα πάρει 40% των θέσεων και ενώ σύμφωνα και με τα στοιχεία της απογραφής έχει το 55% του πληθυσμού.

«Η δημιουργία 800 θέσεων απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας σε τοπικό επίπεδο, είναι μια επιλογή την οποία έχει ανάγκη η χώρα και η περιοχή καθώς θα δώσει μια ασπιρίνη στον καρκίνο που λέγεται ανεργία και καλπάζει στο 25 % αλλά θα δώσει και μια ανάσα στους δήμους, που τα οικονομικά τους αυτή την περίοδο περικόπτονται σκληρά, ώστε να υλοποιήσουν κάποια από τα έργα συντήρησης» τονίζει στο «Χ» ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας συμπληρώνοντας πως «οι διαδικασίες πρόσληψης των ατόμων που θα μπουν στο πρόγραμμα θα γίνει μέσα από τις λίστες του ΟΑΕΔ με διαδικασίες αντικειμενικές σε συνεργασία με τον φορέα υλοποίησης του έργου».

Όσον αφορά την έναρξη των προσλήψεων ο κ. Μαλούτας εκτίμησε πως «πως η διαδικασία δεν θα ξεκινήσει άμεσα, δηλαδή τον επόμενο μήνα, αλλά θα πάει προς το τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου, όπου εκεί όπως είναι φυσικό τότε θα προσληφθεί η μεγάλη μάζα των εργαζομένων καθώς το χειμώνα έτσι και αλλιώς πολύ λίγες εργασίες γίνονται λόγω των καιρικών συνθηκών».

Όσον αφορά τις θέσεις που παίρνει η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης ανάφερε πως η περιοχή είναι «ριγμένη» και για αυτό το λόγο έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.