Primary Menu  

Η ανεργία «σκοτώνει» μία ολόκληρη γενιά…



Αυτό που λέει ο επιστημονικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιώργος Ρωμανιάς, είναι όλη η αλήθεια για την ανεργία. Αυτή που δεν αναφέρει κανείς… Όλοι μιλούν για ποσοστά. Η αλήθεια είναι οι πραγματικοί, απόλυτοι, αριθμοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Ρωμανιάς, «η μέτρηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ, από τη στιγμή που υπακούει στους περιορισμούς των μετρήσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεν γράφει όλο τον αριθμό των ανέργων»! Οι περιορισμοί αυτοί έχουν να κάνουν με τους ημιαπασχολούμενους και τις ώρες απασχόλησης ανά εβδομάδα. «Η ανεργία σήμερα είναι περίπου στο 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες άτομα».

Αυτή είναι η αλήθεια. Ένα εκατομμύριο 200 χιλιάδες άνεργοι. Αυτό το νούμερο «βλέπουμε», όταν περπατάμε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με τα κλειστά και ξενοίκιαστα μαγαζιά. Τα χειρότερα, όμως, τα είπε στο τέλος… «Εάν δεν αλλάξει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, το μοντέλο μου λέει ότι θα βρεθούμε στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους στο τέλος του 2011»!

prionokordela.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.