Ο απόηχος από το 13o Πολυφωνικό Καραβάνι Κοινό Ελιμειωτών



0a1htlofjnorΠροδιαγεγραμμένη θα μπορούσε να θεωρηθεί η μεγάλη επιτυχία της οποίας έτυχε η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του Κοινού των Ελιμειωτών (σύμπραξη των πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Ελίμειας) σε συνδιοργάνωση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής ένεκα του εξ αρχής ενδιαφέροντος του κόσμου που φρόντισε και να το αποδείξει με την αθρόα παρουσία του στις 31 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Μουσείου προκειμένου να παραστούν στην εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση με θέμα το Παραδοσιακό Τραγούδι.

Για πρώτη φορά στην περιοχή μας φιλοξενήθηκε το “Πολυφωνικό Καραβάνι” και συγκεκριμένα το 13ο κατα σειρά με σκοπό να μας εισάγει στο θαυμαστό κόσμο της παραδοσιακής πολυφωνίας αλλά και να συμπράξει με τους συλλόγους της περιοχής που από την πλευρά τους παρουσίασαν ομαδικό τραγούδι και χορούς της περιοχής μας συνθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

Εκτός από το νεανικό πολυφωνικό σχήμα “Χαονία” είχαμε την τιμή και τη χαρά να απολαύσουμε και τον Όμιλο Γυναικών της Άνω Δερόπολης (Βόρεια Ήπειρος) οι οποίες δεν πτοήθηκαν από τα χιλιόμετρα που θα έπρεπε να διανύσουν ούτε και από τη γενικότερη κούραση του εγχειρήματος προκειμένου να βρεθούν κοντά στα “αδέρφια τους”, όπως μας αποκαλούν, και να μοιραστούν μαζί μας μέχρι τα ξημερώματα τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές τους!

Θεωρούμε σημαντικό να τονίσουμε το γεγονός ότι για τα έξοδα της εκδήλωσης δεν διακινήθηκε δημόσιο χρήμα αλλά αυτά καλύφτηκαν από τους πολλούς χορηγούς της εκδήλωσης τους οποίους και ευχαριστούμε.

Το επόμενο ραντεβού του Κοινού των Ελιμειωτών με την κοινωνία των πολιτών ορίστηκε για τα τέλη του Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή μας στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης.

Η χαρά μας να σας υποδεχτούμε και σ’ αυτή μας την παρουσία θα είναι μεγάλη!

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.