Σε λειτουργία τα αιολικά πάρκα «Ζωοδόχος Πηγή» και «Παναγία Σουμελά»



aioliko-parko-978y9Η Enel Green Power προσέθεσε στην εγκατεστημένη ισχύ της στην Ελλάδα 24 MW από το αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή» και 14 MW από εκείνο της «Παναγίας Σουμελά».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, χάρη στα 38 MW των νέων αυτών έργων -που βρίσκονται αντίστοιχα στην Κοζάνη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Βέροια, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel Green Power στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 181 MW.

Τα αιολικά αυτά πάρκα –τα οποία αποτελούνται από 19 ανεμογεννήτριες, των 2 MW η καθεμία- θα παράγουν περισσότερες από 67 εκατομμύρια kWh ετησίως και θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 16,000 νοικοκυριών. Η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα αυτά θα μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 74,000 τόνους CO2 το χρόνο.

Τα δύο νέα αυτά έργα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Enel Green Power για περαιτέρω ανάπτυξη στον ελληνικό κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μαζί με την υπάρχουσα εγκατεστημένη ισχύ της, η Enel Green Power μπορεί να υπολογίζει σε ακόμα 45 MW από υπό κατασκευή αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα. Επίσης, η Enel Green Power μπορεί να βασίζεται σε μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης, που απορρέουν από ένα χαρτοφυλάκιο υδροηλεκτρικών κι αιολικών έργων περίπου 1,400 MW.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.