Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στη Βλάστη

0a2vioo8i08

Πάνω από σαράντα καβαλάρηδες ανηφόρησαν στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στη Βλάστη, προκειμένου να προσκυνήσουν στον ομώνυμο εορτάζοντα ιερό ναό. Στις θρησκευτικές ακολουθίες παρέστη η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι συγκινητικό που βρισκόμαστε στο πιο ψηλό σημείο της Εορδαίας από όπου φαίνεται όλη η περιοχή μας που έχει υποστεί μεγάλη καταπόνηση λόγω δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και του γεγονότος ότι δεν δόθηκε η σημασία που του αξίζει.

Βλέπουμε παρόλα αυτά ένα τόπο προικισμένο, γιορτάζουμε τον Άγιο Παντελεήμονα και ήρθαμε να προσευχηθούμε ο θεός να φωτίσει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, να σκεφτούν με λογική και να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την περιοχή με το χειρότερο δυνατό τρόπο και να την πλήττουν όταν έρχεται η ώρα να στηρίξουν αποφάσεις».

Η κ. Βρυζίδου παραβρέθηκε επίσης στην υποδοχή των καβαλάρηδων, οι οποίοι επιστρέφοντας από το μοναστήρι κατέληξαν στην πλατεία της Βλάστης, για να ακολουθήσει η περιήγησή τους σε όλο το χωριό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.