Πρόκληση στον καύσωνα το άδειο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας Πτολεμαϊδας



Στεγνό είναι το συντριβάνι στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας και στο εσωτερικό του αντί για νερό μπορεί κανείς να δει σκουπίδια, σπασμένα και πεταμένα φωτιστικά εξαρτήματα, ενώ στα ακρωτηριασμένα αγάλματα κάποιοι εξάντλησαν το ταλέντο στους στην ζωγραφική αλλά και στη συνθηματολογία.
Η εικόνα μπορεί να αποτελεί και πρόκληση αφού και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η αναζήτηση ενός σημείου δροσιάς και ανακούφισης από την αφόρητη ζέστη είναι επιτακτική ανάγκη ενώ η άδεια δεξαμενή στην καρδιά της πόλης απ όπου θα περάσουν και πολλοί επισκέπτες δυσφημεί την πόλη. Τα μικρότερα συντριβάνια κατά μήκος τμημάτων της κεντρικής οδού της 25ης Μαρτίου «δροσίζουν» ελάχιστα το βλέμμα.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας ο Γιώργος Κωτσίδης δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης προκάλεσε το θέμα με σχετική ερώτηση όπου εκτός από το γεγονός ότι το σιντριβάνι δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε αφήνοντας αιχμές για το λειτουργικό του κόστος έθιξε και το ζήτημα με την αισθητική των αγαλμάτων. Απαντώντας η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την συντήρηση του και την αποκατάσταση των όποιων ζημιών απορρίπτοντας τα περί λειτουργικού κόστους, ενώ, μέριμνα θα ληφθεί και για την επιδιόρθωση των όποιων ζημιών έχουν γίνει στα αγάλματα, δείγματα της κυκλαδικής τέχνης.

«Μόνο σε σιντριβάνι δεν παραπέμπει, γιατί τα σιντριβάνια έχουν νερό, και προσφέρουν δροσιά. Αυτό δεν προσφέρει τίποτε. Κατάντησε ένας σκουπιδότοπος. Σε τέτοια εποχή με συνθήκες καύσωνα πιστεύω ότι θα πρόσφερε μια όαση δροσιάς στην πλατεία» σημειώνει το μέλος των kailaristas Πέτρος Κετσετσίδης. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη θα  αναληφθεί πρωτοβουλία για να βαφεί η δεξαμενή πριν  λειτουργήσει, ενώ θα καθαριστούν και θα βαφούν τα αγάλματα. «Η εικόνα είναι χάλια, όπως και η γενικότερη εικόνα της πλατείας. Κατεστραμμένα μάρμαρα, έλλειψη κάδων απορριμμάτων, βαμμένες κολώνες, τσιμέντα, προτομές» καταλήγει ο κ. Κετσετσίδης.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.