Καταργούνται πολλά από τα γραφεία εκπαίδευσης μεταξύ αυτών και στο νομό Κοζάνης



sxoleio_ptolemaidaΚαταργούνται τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής και τα Γραφεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με προσωπικό έως 10 άτομα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», σήμερα υπάρχουν 359 Γραφεία Εκπαίδευσης με υψηλό κόστος λειτουργίας (ενοίκια κτιρίων, επιδόματα θέσεων, αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί). Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά θα καταλάβουν θέσεις σε σχολεία και οι διοικητικοί υπάλληλοι θέσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Η πορεία των γραφείων εκπαίδευσης, εκτός των πρωτευουσών νομών,  ήταν προδιαγεγραμμένη από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ακούστηκαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες στην περιοχή και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Στάθη Θεοφυλακτίδη που έκανε λόγο για κλείσιμο γραφείων που εξυπηρετούν  90 σχολικές μονάδες (και των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων) της Εορδαίας και εξυπηρετούν περισσότερους από 1.000 συνολικά εκπαιδευτικούς. Η απόφαση ισχύει και για τα γραφεία που λειτουργούν στη Σιάτιστα και στα Σέρβια.

Οι αρμοδιότητες των γραφείων που καταργούνται θα μεταφερθούν στις έδρες των διευθύνσεων.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.