Προσπάθεια αξιοποίησης του Βούρινου από τον ορειβατικό – πολιτιστικό σύλλογο Κτενίου



12onoo98yhoΣ’ ένα υπέροχο τοπίο στο Βούρινο ,πάνω από  το Κτένι, μέσα στα έλατα ,με μια μοναδική θέα όλου του λεκανοπεδίου της Κοζάνης ,πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωΐ ,σύσκεψη του ορειβατικού και πολιτιστικού συλλόγου και της τοπικής κοινότητας ,με το Δήμαρχο Κοζάνης κ.Λάζαρο Μαλούτα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ελίμειας Αιανής κ.Τζέλλος ,ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ.Φλώρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κάτανας Γεώργιος.

Από  τη μεριά των τοπικών παραγόντων ,τέθηκε στο Δήμαρχο το ιστορικό του εγχειρήματος αξιοποίησης του Βούρινου , μια προσπάθεια η οποία ξεκινάει το έτος 2006.Και με τη συμβολή των κατοίκων , του Δήμου  και της Νομαρχίας έφτασε στο σημερινό επίπεδο με την κατασκευή του καταφυγίου και του χωματόδρομου των 4 περίπου χιλιομέτρων από τον οικισμό του Κτενίου έως το καταφύγιο.

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά έργα καθώς και η αποπεράτωση του καταφυγίου με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου είναι οι άμεσες εκκρεμότητες.   

Ο Δήμαρχος Κοζάνης εξέφρασε το θαυμασμό του για την όλη προσπάθεια και δήλωσε ότι αυτή η δράση θα υιοθετηθεί από τη Δημοτική αρχή , αφού εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων για μια εναλλακτική ανάπτυξη .

Σύλλογοι ,τοπική κοινότητα και η αντιπροσωπεία του Δήμου εξέτασαν τα επόμενα βήματα, που είναι απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κατοίκους του Κτενίου για τη φιλοξενία σ’ αυτό το υπέροχο από κάθε πλευράς τοπίο. Πριν την επίσκεψή του στο Κτένι ,ο Δήμαρχος επισκέφτηκε και την Κερασιά και συνομίλησε με τους κατοίκους στην πλατεία του χωριού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.