Πώς θα είναι η Κοζάνη μετά είκοσι χρόνια;



kozani_apo_ailia_235255Η περήφανη πόλη των εβδομήντα χιλιάδων κατοίκων θα περιορισθεί σε μια πόλη, όπως ήταν το 1950, δηλαδή των δέκα πέντε χιλιάδων. Αυτό διότι οι περισσότεροι θα φύγουν στα χωριά τους για να καλλιεργήσουν τη γη τους. Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ δεν θα λειτουργούν.

Σπουδαστές δεν θα υπάρχουν. Τα περισσότερα σπίτια θα είναι ξενοίκιαστα και όσοι έχουν πάρει δάνεια θα τους τα πάρουν οι τράπεζες. Τα σπίτια όμως που δεν κατοικούνται και δεν θα συντηρούνται θα αρχίσουν να καταρρέουν. Τα δημοτικά σχολεία θα περιοριστούν σε έξι και θα υπάρχει μόνο ένα γυμνάσιο – λύκειο στο κέντρο.

Το συγκρότημα ηλεκτροπαραγωγής του Αγίου Δημητρίου, από το οποίο μας έρχεται η τηλεθέρμανση, θα έχει κλείσει από το 2020 λόγω… παλαιότητας.

Όλα τα σπίτια θα αχρηστευθούν από έλλειψη θέρμανσης. Η πόλη θα περιορισθεί μόνο στα σπίτια που θα έχουν παλαιού τύπου κεντρική θέρμανση ή τζάκια. Η τηλεθέρμανση που τόσο μας βοήθησε τα τελευταία 25 χρόνια θα αποτελέσει τελικά την ταφόπλακά της. Αν βρεθεί τρόπος οι εγκαταστάσεις, που εφεδρικά λειτουργούν στα Πετρανά, να καλύψουν τις ανάγκες όλης της πόλης τότε θα σωθούμε.

Για να αποφύγουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα και καταστροφικά πράγματα που περιέγραψα πρέπει ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αλλάξουν τακτική και να φροντίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Κ. πρωθυπουργέ παρατήστε τις θεωρίες της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Αν δεν μπορείτε φύγετε και αφήστε την κατάσταση σε εκείνους που θέλουν και μπορούν.

Μιλάτε για πατρίδα και πατριωτισμό, αλλά με όλες τις πράξεις σας δείχνετε ότι κάνετε το αντίθετο και οδηγείτε τη χώρα στην καταστροφή και την εξαφάνιση. Δείξτε κάποια στιγμή ότι είσαστε και Έλληνας και φροντίστε τα συμφέροντα της Ελλάδας. Μέχρι τώρα η τακτική σας είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Είσαστε στην εξουσία 21 μήνες και το πρόγραμμά σας απέτυχε. Αλλάξτε τακτική, δεν είναι ντροπή. Έπειτα δεν ζητήσατε, προεκλογικά, από το λαό να σας επιτρέψει να ξεπουλήσετε την Ελλάδα. Από πού αντλήσατε αυτό το δικαίωμα;

Αν δεν αλλάξετε τακτική, αν αρχίσει το ξεπούλημα όλων των κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας, τότε θα οδηγηθούμε στην πλήρη διάλυσή μας και η ιστορία θα σας χαρακτηρίσει σαν έναν από τους μεγαλύτερους προδότες και καταστροφείς της. Αυτό δε όχι γιατί ακολουθήσατε μη σωστή πολιτική για το μεγάλο χρέος μας, αλλά διότι όταν είδατε ότι απέτυχε το συνεχίζετε. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Το μόνο καλό από όλη αυτή την δυσάρεστη και καταστροφική ιστορία θα είναι ότι θα εξαφανιστεί από την δημοκρατία μας και το δεύτερο κληρονομικό επίθετο των Παπανδρέου. Το πρώτο των Καραμανλήδων έχει ήδη εξοφλήσει τα χαρτιά του με την ανικανότητα του τελευταίου γόνου της Κώστα Καραμανλή. Με τον τρόπο αυτό η δημοκρατία μας, αν τελικά υπάρξει δημοκρατία στη χώρα αυτή, θα κυβερνάται από ικανούς εκλεγμένους κυβερνήτες και η εξουσία δεν θα μεταβιβάζεται στους απογόνους τους.

Έφθασε ο καιρός να διορθωθούν τα μεγάλα σφάλματα που έκαναν όλοι οι πολιτικοί μας από το 1975, μη εξαιρουμένων ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή ούτε του Ανδρέα Παπανδρέου.

του Μ. Παπακυρίλλου
kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.