Προσέφυγε στην Περιφέρεια για απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης να αυξήσει αναδρομικά τα τέλη στάθμευσης σε δημοτικό πάρκινγκ και δικαιώθηκε!



kozani_zografiaΣτις 10-5-2011 ο Κ.Π. κατοίκος Κοζάνης, κατέθεσε προσφυγή κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κοζάνης, η οποία αφορούσε στην αναδρομική αύξηση των τελών στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων στο δημοτικό πάρκινγκ, στην Πλατεία Συντάγματος στην Κοζάνη.

Το κλειστό δημοτικό πάρκινγκ διαθέτει 112 θέσεις στάθμευσης, τις οποίες εκμεταλλευόταν μέχρι τις 31-12-2010 η Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού Κοζάνης, οι αρμοδιότητες της οποίας, μετά τη συγχώνευσή της με τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας, μεταφέρθηκαν στο Δήμο Κοζάνης.

Με την αριθμ 124/21-3-2011 απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Κοζάνης εγκρίθηκε η επιβολή των τιμών για το έτος 2011 του τέλους στάθμευσης, μεταξύ άλλων, και για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 5 € μηνιαίως (από 65 δηλαδή σε 70) το τέλος, αύξηση η οποία επήλθε αναδρομικά από 1-1-2011, ενώ η απόφαση του Δ.Σ του Δήμου εκδόθηκε την 21-3-2011.

Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας( στην οποία προσέφυγε ο Κ.Π. δημότης Κοζάνης) έκρινε ότι δεν υφίσταται διάταξη νόμου που να επιτρέπει την αναδρομική επιβολή και περαιτέρω αύξηση των τελών στάθμευσης σε χώρο πάρκινγκ του δήμου (λαμβάνοντας υπόψιν και μια σειρά από άλλα στοιχεία), προέβει στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, δικαιώνοντας έτσι τον πολίτη.

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.