Γιατί γίνεται χαμός με τους Πυξ Λαξ…



piks_laks346536«Οι Πυξ Λαξ έχουν πουλήσει 77.000 εισιτήρια» είπε ένας music expert εδώ στο γραφείο, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί οι Έλληνες κάνουν σαν τρελοί για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και το «Έπαψες Αγάπη να Θυμίζεις» και δεν έτρεχαν να (του) ζητήσουν μια παραπάνω πρόσκληση για τον Roger Waters.

Όμως, λογικά, όσοι αδυνατούν να καταλάβουν την επιτυχία του on-off comeback των Πυξ Λαξ (είναι η πρώτη φορά με το δίσκο «ΤΕΛΟΣ» που θα εμφανιστούν μαζί – αλλά δυστυχώς ο Μάνος Ξυδούς θα λείπει από τη σκηνή), έχουν ξεχάσει ότι οι γενιές που το βράδυ της Τετάρτης θα ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης, είναι οι εξής:

*Είναι οι 30αρηδες που πριν από 15 χρόνια, όταν ο Στόκας έλεγε «Μια Συνουσία Μυστική» βίωναν το πιο εφηβικό κομμάτι (άρα και αυτό που μένει περισσότερο) της ζωής τους.

*Είναι οι 20αρηδες που ανάμεσα στις houseful μουσικές επιρροές τους, είδαν στο σχολείο τους βαμμένους τοίχους σε τουαλέτες, από παλιότερους μαθητές, και αφού έπεσαν σε κάποιο από τα τραγούδια τους στο Dailymotion.com (ίσως πάνω στο Οι Παλίες Αγάπες που είναι και το πιο κοινότυπο, αλλά μελοποιημένο ποίημα των Πυξ Λαξ), κόλλησαν.

*Είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που έμαθαν τραγούδια των Πυξ Λαξ, στα μπουζούκια, είτε επειδή η φωνή του Στόκα μπλέχτηκε κάποτε με του Βασίλη Καρρά, είτε γιατί νεότεροι λαϊκοί τραγουδιστές έβαλαν στο πρόγραμμά τους ροκ τραγούδια, για να πλησιάσουν περισσότερο μικρότερα target groups.

*Είναι όσοι ξέρουν το Κλεμμένη Ομορφιά ή το Ποδήλατα Δίχως Φρένα, οι οποίοι θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να αποδείξουν ότι είναι οι σκληροπυρηνικοί φανς του Φίλιππου, του Μπάμπη, της Δήμητρας και των υπολοίπων Πυξ – Λαξ (μάταια όμως, διότι ουδέποτε υπήρξε πυρήνας μικρός, ήταν πάντα ένα κοινό μαζικό με όσα καλά ή άσχημα επιφέρει αυτό).

*Είναι όσοι στα 80’s (και στη συνέχεια φυσικά) άκουσαν Κατσιμιχαίους και όταν βγήκαν οι Πυξ Λαξ τους έβαλαν στην ίδια κατηγορία και στις ίδιες κασέτες που έφτιαχναν σπίτι τους με το record.

*Είναι όσοι ερωτεύτηκαν, χώρισαν, τους παράτησαν, τις παράτησαν, είχαν πάει διακοπές με την παρέα τους και άκουγαν μαζί Πυξ – Λαξ, κάτι τους θυμίζει ένα τραγούδι, ένας στίχος, είναι όσοι έχουν πετάξει τις μπλούζες τους σε συναυλίες μετά από προσταγή του Στόκα, όσοι ξενέρωσαν όταν διαλύθηκε το γκρουπ και έβλεπαν Πλιάτσικα και Στόκα να κάνουν one man shows, είναι γενικώς πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, που ίσως να μην έχουν καν τέτοιες μουσικές καταβολές ή να μην ήθελαν να έχουν, αλλά θα πάνε. Γιατί, ίσως να μην έχουν άλλη ευκαιρία να το κάνουν ξανά.

Όπως έλεγε και ένα τραγούδι τους: «Παίξε παλιάτσο, τα τραγούδια σου τελειώνουν…»

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.