Κι όμως, ο Βενιζέλος είπε την “απαγορευμένη” λέξη…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδειξε εμπράκτως απόψε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε έναν πολιτικό και έναν… οικονομολόγο, αν βεβαίως θεωρήσουμε ως κατέχοντα τα μυστικά της οικονομικής επιστήμης, τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Διαβλέποντας το κλίμα που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται, στο εξωτερικό αλλά και εντός της χώρας, για την…
προοπτική της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συνειδητοποίησε τον κίνδυνο να αφήσει το θέμα να «σέρνεται».

Έτσι, παραχώρησε το απόγευμα τη συνέντευξη Τύπου που, υπό συνθήκες θα παραχωρούσε αύριο, προκειμένου να αναφερθεί εκτενώς στα αποτελέσματα του Eurogroup, στις προοπτικές που διανοίγονται για την Ευρώπη, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής, και δεν άφησε… να πέσει κάτω, ούτε η απαγορευμένη λέξη.

«Δεν χρησιμοποιώ τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά selective default, επειδή τρομάζει, επειδή η κοινωνία αντιδρά ανήσυχα και αρνητικά», αιτιολόγησε τη φρασεολογία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μόνο που, σε αντίθεση με τη φοβική προσέγγιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και τη διαχειριστική νοοτροπία του προηγούμενου «τσάρου», ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, βλέπει αρκετά πιο μακριά. Και φροντίζει εκ των προτέρων, ώστε να μην κληθεί εκ των υστέρων να συμμαζέψει ένα… εθνικό χάος. Γι’ αυτό και μίλησε για χρεοκοπία, έστω και επιλεκτική.

statesmen.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.