Φωτιά σε κλεμμένο αυτοκίνητο κατέκαψε 160 στρέματα στον Προφήτη Ηλία Ασβεστόπετρας Πτολεμαϊδας!



0a75r7ft8ytvΠάνω από 160 στρέμματα χορτολιβαδικής και θαμνώδους έκτασης παραδόθηκαν στην λαίλαπα της πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε γύρω στις 4:30 το απόγευμα σήμερα (Πέμπτη 7 Ιουλίου) στη Βουνοπλαγιά του Ασκίου Όρους στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της τοπικής Κοινότητας Ασβεστόπετρας του δήμου Εορδαίας. Σχεδόν ολόκληρη η διαθέσιμη δύναμη της Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας μαζί και τα οχήματα της υπηρεσίας αλλά και ένα όχημα από την Π.Υ. Κοζάνης, ένος πεζοπόρου τμήματος,δύο μηχανημάτων (γκρέιντερ και σκαπτικό) και μιας υδροφόρας του δήμου Εορδαίας ρίχθηκαν στη μάχη με τη φωτιά η οποία λόγω των δυνατών ανέμων (και την αλλαγή συχνά της διεύθυνσης της) κατέκαιγε ότι έβρισκε στο πέρασμά της ενώ λόγω του δύσβατου της βουνοπλαγιάς η πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν πολύ δύσκολη.

Μετά από 4 και πλέον ώρες η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ενώ για τα ακριβή αίτια διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας καθώς η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έκρυβε για τους πυροσβέστες μια αναπάντεχη έκπληξη.

Στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά (ανατολικά 500 μέτρα από το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία της Ασβεστόπετρας του δήμου Εορδαίας) βρέθηκε μέσα στα αποκαΐδια των θάμνων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας (από ότι διερευνήθηκε αργότερα) OPEL Vectra. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Πτολεμαΐδα νωρίς το πρωί ενώ η κλοπή του είχε δηλωθεί (αργά το μεσημέρι) στην αστυνομία. Όπως μας δήλωσε ο γιος της ιδιοκτήτριας προκειμένου να πάει στη δουλειά του το πάρκαρε στις 6:30 τα ξημερώματα στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ “Μαρινόπουλος” απέναντι από τις αποθήκες της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Εορδαίας και διαπίστωσε την κλοπή όταν σχόλασε από τη δουλειά του (μετά τις 3 το μεσημέρι).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κάψιμο κλεμμένου αυτοκινήτου και μάλιστα σε λιγότερο από 24 ώρες από την κλοπή του απασχολεί έντονα την αστυνομία καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και ίσως όχι από σύμπτωση και το προηγούμενο αυτοκίνητο (μάρκας Hyundai) παραδόθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς και αυτό στην περιοχή προφήτης Ηλίας στην τοπική κοινότητα Ασβεστόπετρας της Πτολεμαΐδας.

eordaia.org

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.