Βρετανός Βουλευτής προτείνει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα λόγω κρίσης!“Ενώ η υπάρχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδας κυριαρχεί στον παγκόσμιο τύπο, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται αυτή ως δικαιολογία για να αγνοηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας.

Προς το παρόν, τα νέα που έρχονται από την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αρνητικά. Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα (γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα) θα δώσει μια θετική αίσθηση στους Έλληνες, έναν λόγο να γιορτάσουν για κάτι που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση στην χώρα, βοηθώντας την ανάκαμψη της οικονομίας.

Μόλις πρόσφατα, στις 20 Ιουνίου ήταν η δεύτερη επέτειος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα – ένα γεγονός που επανέφερε για άλλη μια φορά την επιστροφή των Μαρμάρων στο επίκεντρο της συζήτησης. Η Βρετανία όμως συνεχίζει να αντιδρά σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Παρόλο που τα Μάρμαρα του Παρθενώνα βρίσκονταν στην Ελλάδα για πάνω από 2000 χρόνια και το Βρετανικό Μουσείο τα έχει στην κατοχή του για λιγότερο από 200 χρόνια, υπάρχει η κοινή αίσθηση ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ιστορίας παρά ένα κομμάτι του μουσείου.”

24ωρο


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.