Η μεγάλη θυσία των βουλευτών – Χάνουν 45ευρώ από την αποζημίωση των επιτροπών!

vouli_300

“Όταν επιβάλουμε μέτρα στον ελληνικό λαό πρέπει να υποστούμε πρώτοι την μεγαλύτερη περικοπή” είχε πει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την αποφράδα ημέρα που μας παρουσίασε την τελική μορφή του Μεσοπρόθεσμου.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόταν στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 5% για Βουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικούς γραμματείς, ωστόσο οι “μεγάλες θυσίες” των βουλευτών φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.

Μετά τις περικοπές κατά 25% σε μηνιαία βάση, ο Πρόεδρος της Βουλής, πρόκειται να εισηγηθεί τη μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα μέλη την Επιτροπών για τη συμμετοχή τους.

Οι βουλευτές κατάφερναν να αναπληρώνουν το… πενιχρό τους εισόδημα μέσω των Επιτροπών, αλλά τώρα θα πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι.

Η αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι σήμερα στα 245 ευρώ και αν η εισήγηση Πετσάλνικου γίνει δεκτή, μπορεί να πέσει και κάτω από τα 200 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές θα χάσουν 45 ολόκληρα ευρώ, συμμετέχοντας στο δράμα του ελληνικού λαού.

Επίσης με εντολή του κ. Πετσάλνικου, οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν την αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών που είναι υψηλού κυβισμού με οχήματα μικρότερου κυβισμού. Πρόκειται για εντολή που δίνεται κάθε 3-4 μήνες και αφήνει ασυγκίνητους τους βουλευτές.

Επισήμως, στόχος είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας να συμβάλλει περισσότερο στην προσπάθεια μείωσης των δαπανών.

Τις άοκνες προσπάθειες για περιορισμό των δαπανών, εμποδίζουν ορισμένες συνήθειες βουλευτών και υπουργών, οι οποίοι παρά τις παραπάνω διακηρύξεις, εξακολουθούν να ταξιδεύουν σε θέσεις VIP και να στέλνουν τον λογαριασμό στους πολίτες.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.