Πώληση λιγνιτικών μονάδων αντί μετοχοποίησης



deh-795809Σε διάθεση προς πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ αντί της διάθεσης του 17% των μετοχών της επιχείρησης, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η κυβέρνηση εκτιμά πως η εν λόγω πρόταση θα αποφέρει περισσότερα έσοδα, ενώ θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, με άρση του μονοπώλιο της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών και υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, αφού το ποσοστό της Δημοσίου θα παραμείνει στο 51%

Το μοντέλο προβλέπει τη σύσταση δύο εταιριών, στις οποίες θα εκχωρηθούν οι μονάδες της ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, ζημιές που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς κυμάνθηκαν από 30 έως 40 εκατ. ευρώ υπολογίζει η διοίκηση της ΔΕΗ ότι προκάλεσε στην επιχείρηση η δεκαήμερη απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Αυτό επισημάνθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σε ότι αφορά στα θέματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επισήμανε ακόμη μία φορά ότι η ΓΕΝΟΠ θα βρεθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προχωρήσει σε εκχώρηση της ΔΕΗ στον έλεγχο ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Aκόμη, ο κ. Φωτόπουλος ανακοίνωσε πως ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα η ΓΕΝΟΠ θα προσφύγει εις βάρος του Δημοσίου για τις περικοπές στα ποσά που καταβάλλει στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.