Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης! Αλλά για πόσο; Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς των πολιτών…



vouli_300–  Ο κ. Παπανδρέου ξαναζήτησε συναίνεση αλλά επιτέθηκε και στη Ν.Δ ως υπαίτια του Μνημονίου
– Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για δημοκρατία από το 1981 προκαλώντας την αποχώρηση της Ν.Δ.
– Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και πάλι εκλογές αμέσως και όχι δημοψηφίσματα
– Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο κ. Μακρυπίδης
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με 155 ψήφους η κυβέρνηση έλαβε τελικά όπως αναμενόταν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές μόνο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης με 143 ψήφους.

Ωστόσο, ακόμα και με αυτή την ψήφο, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βράζει και αυτή την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι το Μεσοπρόθεσμο τελικά θα έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος. Στην ουσία η κυβέρνηση πέρασε αυτό τον σκόπελο και τώρα έχει να αντιμετωπίσει το Μεσοπρόθεσμο

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας το λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα δημοψήφισμα που θα ενώσει τον λαό και όχι με διχαστικά διλήμματα. Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποσχεθεί περισσότερα χρήματα ή νέες προσλήψεις στο δημόσιο αλλά καλύτερη διαχείριση.

Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά τόνισε πως ζήτησε να επαναδιαπραγματευτούν μαζί με την τρόικα αλλά η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε και κάλεσε εκ νέου για συναίνεση λέγοντας πως υπάρχουν δεκάδες σημεία σύγκλισης με πολλά κόμματα και ευρύτερες δυνατότητες συναίνεσης.

Αναφορικά με το αίτημα του κ. Σαμαρά για εκλογές δήλωσε πως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν η πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν θα χρειαζόταν κανένα μνημόνιο εάν η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει καλά τη δουλειά της.

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και απέρριψε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα που προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά, το λόγο έλαβε ο κ. Πάγκαλος που με μία δήλωσή του προκάλεσε την προσωρινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν δήλωσε ότι η Δημοκρατία στη χώρα ήρθε το 1981 και όχι το 1974.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.