Σάρωσε σε επιτυχίες το 3ο Λύκειο Κοζάνης



Σάρωσε σε επιτυχίες το 3ο Λύκειο Κοζάνης

Αναρτήθηκαν χτες στα λύκεια του νομού Κοζάνης, οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Πρώτο σε επιτυχίες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία των υποψηφίων, εμφανίζεται το 3ο λύκειο Κοζάνης, όπου δέκα υποψήφιοι ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια.

Στη βαθμολογία παρατηρείται μία κάμψη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που διαγωνιζόμενοι και καθηγητές αποδίδουν στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Φέτος σε πανελλαδικό επίπεδο μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά περίπου 11.000 άτομα, με αντίστοιχη βεβαίως μείωση και για το νομό Κοζάνης.

Οι υποψήφιοι στο νομό Κοζάνης ανέρχονται φέτος σε 1.465 έναντι 1.732 πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανήλθε σε 81,76%. Εκτιμάται ότι στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί και φέτος το ποσοστό επιτυχίας.

Πάντως, παρά τη δυσκολία των θεμάτων, καταγράφηκαν και φέτος εξαιρετικές επιδόσεις παιδιών, σπάζοντας το φράγμα των 19.000 μορίων. Σάρωσε σε πρωτιές το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, όπου δέκα μαθητές και μαθήτριες συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, βαθμός που ανοίγει διάπλατα τη σχολή της αρεσκείας τους. Οι πρωτιές των υποψηφίων ανά λύκειο του νομού Κοζάνης, είναι:

2ο Γενικό Λύκειο  Κοζάνης
Γρηγόρης Ιακωβίδης του Πέτρου 18.834 μόρια, τεχνολογική κατεύθυνση, Ουρανία Τζήρου 18.618 μόρια, θετική κατεύθυνση, Πάρης Αδαμίδης του Νικολάου 18.597 μόρια, θετική κατεύθυνση, Νίκη Γουλιού του Θωμά 18.278, θετική κατεύθυνση, Σοφία Ραφαηλίδου του Γεωργίου 18.248 μόρια.

3ο Λύκειο Κοζάνης
Γιώργος Τσάμος του Βασιλείου 19.500 μόρια, θετική κατεύθυνση, Νίκος Αλτιπαρμάκης του Αθανασίου, 19.280 μόρια, θετική κατεύθυνση, Νίκος Χαϊτίδης του Γεωργίου 19.204 μόρια θετική κατεύθυνση, Σάββας Ιορδανίδης του Τριανταφύλλου 19.133 μόρια, θετική κατεύθυνση, Θεοδώρα – Κλέλια Κουγιουμτζίδου 19.080 μόρια, θεωρητική κατεύθυνση.
Επίσης, ξεπερνούν τα 19.000 μόρια οι Ηλιάνα _ Χάρις Σιούστη του Γεωργίου, Σταυρούλα Μίχου του Ανδρέα, Γιάννης ματιάκης του Δημητρίου και Ελευθερία Κωτίδου του Δημητρίου.

4ο Λύκειο Κοζάνης
Ελένη Καμπουρίδου του Κωνσταντίνου 19.060 μόρια, θεωρητική κατεύθυνση, Στυλιανή Μεντεσίδου του Γεωργίου 18.836 μόρια, θετική κατεύθυνση, Μυρτώ Ντίνα του Κωνσταντίνου 18.470 μόρια, θεωρητική κατεύθυνση, Αθανάσιος Τολίκας του Νικολάου 18.093 μόρια, θετική κατεύθυνση.

ΓΕΛ Σερβίων

Πολύδωρος Λαζαρίδης του Αναστασίου, ξεπέρασε τα 19.400 μόρια.
Ο Νίκος Αλτιπαρμάκης από το 3ο λύκειο Κοζάνης, καταγόμενος από τις Γούλες, με 19.280 μόρια, έβαλε πλώρη για την Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών. Φυσικά μπαίνει με πολύ καλή σειρά στη σχολή της αρεσκείας του, την οποία, όπως επισημαίνει την επέλεξε «γιατί είναι ειδικότητα που συνδυάζει τα μαθηματικά, τη φυσική και την πληροφορική. Είναι αυτό που με ταιριάζει και με εκφράζει απόλυτα». «Ήταν το όνειρό μου και το πέτυχα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Αλτιπαρμάκης δήλωσε ότι «αισθάνομαι δικαιωμένος και νοιώθω ανακούφιση που πέτυχα το στόχο μου, δεν σας κρύβω ότι είχα άγχος, γιατί τα θέματα φέτος ήταν εξαιρετικά δύσκολα, γι’ αυτό αρκετά παιδιά δεν τα πήγαν τόσο καλά». Είπε μάλιστα ότι «δεν είναι μόνο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά ήταν ότι ζητούσαν πολλά πράγματα μέσα σε λίγο χρόνο, οπότε ήταν και ζήτημα ταχύτητας. Αρκεί να σας πω ότι για παράδειγμα στα μαθηματικά, η έπρεπε να γράψουμε δέκα με δεκαπέντε σελίδες».
Πάντως, το μυστικό της επιτυχίας για τον Γ. Αλτιπαρμάκη, είναι «το καθημερινό μεθοδικό διάβασμα. Επειδή διάβαζα καλά τη τρέχουσα ύλη των μαθημάτων σε καθημερινή βάση, σε ορισμένα μαθήματα δεν χρειάστηκε να κάνω ούτε μία επανάληψη».

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας
Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοσμάς Σαββιλωτίδης, δήλωσε χτες ότι «σήμερα από τις 8 το πρωί παρέλαβαν όλα τα λύκεια τις βαθμολογίες και τις ανάρτησαν στους πίνακες ανακοινώσεων.
Η μεγάλη καινοτομία που ισχύει από φέτος είναι ότι τα μηχανογραφικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα συμπληρώσουν στο σπίτι τους ή στο σχολείο, μέχρι τις 28 Ιουνίου.
Στην ιστοσελίδα minedy.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν το μηχανογραφικό δελτίο, τη νομοθεσία, τον αριθμό εισακτέων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μέχρι τις 23 Ιουνίου πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να προσέλθουν στο λύκειό τους για να παραλάβουν τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας password, με την επίδειξη του δελτίου εξεταζόμενου και την αστυνομική ταυτότητα για το 90% και τη βεβαίωση πρόσβασης και την αστυνομική ταυτότητα για το 10%.

Από φέτος καταργούνται οι πάσης φύσεως μετεγγραφές φοιτητών και το θέμα ρυθμίζεται με ξεχωριστό αριθμό θέσεων για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους και κοινωνικών κριτηρίων, με εξαίρεση τις στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές και σχολές εμπορικής ναυτιλίας.

Μόνο όσοι εμπίπτουν στην περίπτωση «κοινωνικά κριτήρια» και στην υποπερίπτωση με αδελφό που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη της μόνιμης κατοικίας μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις είτε στην περιφέρεια μόνιμης κατοικίας είτε στην περιφέρεια που σπουδάζει ο αδερφός.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στη διάθεση των υποψηφίων για κάθε βοήθεια που θα χρειαστούν».

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.