Σε λήψη δανείου προχωρά ο Δήμος Κοζάνης για την ισοσκέλιση του ισολογισμού



dimarxio_kozanisΑίτημα για απόφαση λήψης δανείου 27,8 ευρώ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής (14/6/2011) συνεδρίασης του. Το θέμα της τροποποίησης του ισολογισμού ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών οι Δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην σύναψη δανείου μέχρι τις 30 Ιουνίου, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ώστε να υπάρξει ισοσκελισμένος ισολογισμός για το 2011. Τα αιτήματα για δανειοδότηση θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού από κανένα άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας. Εάν το δάνειο δεν καταστεί δυνατόν να ληφθεί τότε υποχρεωτικά ο Δήμος Κοζάνης θα υπαχθεί στις διατάξεις του μνημονίου. Κατά της πρότασης, τάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης , λευκό ψήφισε ο κ. Ιωαννίδης ενώ ο κ. Πουτακίδης υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα.

Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας εξέφρασε τη διαφωνία του με την εν λόγω απόφαση του Υπουργείου, αλλά και διερωτήθηκε εάν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα είναι σε θέση να παράσχει αυτά τα ποσά στους Δήμους της χώρας. Ο Δήμαρχος Κοζάνης τόνισε μάλιστα «εάν με αυτό το δάνειο φτάσουμε σε δανειακές υποχρεώσεις 1.500.000 ευρώ ετησίως, δεν θα είμαστε σε θέση να το αποπληρώσουμε».

Από την πλευρά της η κα Άννα Νανοπούλου τόνισε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τις απόψεις της παράταξης της καθώς αποδεικνύεται πως ο προϋπολογισμός που ψήφισε  η δημοτική αρχή ήταν ψεύτικος και πλασματικός. «Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει φορέας να δώσει τέτοιου ύψους δάνειο και πιστεύουμε πως η επόμενη πράξη που θα δούμε είναι να ενταχθεί σε πρόγραμμα ειδικής εξυγίανσης ο Δήμος Κοζάνης».

Ενώ ο κ . Λευτέρης Ιωαννίδης σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής και διαχείρισης του Δήμου  των περασμένων χρόνων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενιών»

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.