«Θερινό Σχολείο 2011» με αντικείμενο τα ηλιακά συστήματα



panepistimio_d._makedoniasΘερινό σχολείο που θα έχει ως γνωστικό αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας από ηλιακά συστήματα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (KAΠE).

Πενήντα πτυχιούχοι μηχανικοί θα παρακολουθήσουν μαθήματα πάνω σε θέματα ηλιακών θερμικών, σε ειδικές εφαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων, σε κτίρια και σε διαδικασίες κατασκευής πράσινων κτιρίων.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Γιάννης Μπάρτζης, «το ξεκινάμε φέτος δοκιμαστικά για την Ελλάδα, με σκοπό να το κάνουμε διεθνές του χρόνου και να γίνει θεσμός». Το «Θερινό Σχολείο 2011», όπως ονομάζεται, αναμένεται να λειτουργήσει στο διάστημα 11 με 22 Ιουλίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από καθηγητές που διδάσκουν σε πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και από στελέχη της βιομηχανίας με ειδίκευση στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

tvxs

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.