Η καρδιά του πρωταθλητή…



Το 9ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 13ο τα τελευταία 14 χρόνια πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού στην τέταρτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην σειρά των τελικών (3-1) με 101-94. Η εμπειρία του Παναθηναϊκού όχι μόνο κάλυψε το κενό του τραυματισμένου αρχηγού του, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είδε τον τελικό από τον πάγκο (διάστρεμμα στο 1:10), αλλά τον «έστεψε» για 32η φορά στην ιστορία του πρωταθλητή Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή, που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έφευγε εκτός παρκέ, ο Καλάθης ανέλαβε το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό του και το πραγματοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, η συμβολή του έμπειρου και ψύχραιμου Αντώνη Φώτση, ο οποίος ευστόχησε από τα 6,75μ. στα πιο κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού (6/6), έδωσαν στον Παναθηναϊκό τις λύσεις που έψαχνε κόντρα στις ατυχίες.
Από την αρχή μέχρι και το τέλος το παιχνίδι ήταν θρίλερ με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και οι ισοπαλίες να είναι σε διψήφιο νούμερο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου του αγώνα να ξεφύγει στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-39, 60-61, 83-83κ.α., 101-94
theplayer

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.