Αντιδράσεις για το επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας



doy_ptolemaidas457645765Η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας δεν μπορεί να κλείσει, καθώς είναι ΔΟΥ Α’ τάξης με μεγάλο κύκλο εργασιών και το κλείσιμό της θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις οικονομικές λειτουργίες της περιοχής, λένε οι φορείς της Εορδαίας, αντιδρώντας στα όσα προβλέπει η ανασυγκρότηση.

Το κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας εντάσσεται στο εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο μεταξύ άλλων ανασυγκροτεί τις οικονομικές υπηρεσίες.

«Η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας είναι μια από τις μεγαλύτερες εφορίες της Ελλάδας, ελέγχει παρά πολλές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του κόσμου» δηλώνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μανώλης Καρακάσης.

«Ο μεγάλος κύκλος εργασιών θα έπρεπε να λέει κάτι στους αποφασίζοντες» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος. «Δεν είναι δυνατόν να φεύγουν όλοι μακριά για να εξυπηρετηθούν» πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι δηλώσεις των φοροτεχνικών ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο των ΔΟΥ χτυπούν το καμπανάκι για την αναστάτωση που θα επικρατήσει στις εφορίες που θα απορροφήσουν τις συναλλαγές αυτών που θα κλείσουν.

«Φανταστείτε ότι θα πρέπει να γίνει υποδομή που θα δέχεται 7500 δηλώσεις» δήλωσε ο  α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Σταύρος Θεοφράστου, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν από το σύνολο των φορέων της περιοχής.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.