Οι πρωτοπόροι της κοσμητολογίας – H εταιρία «Διοσκουρίδης» που εδρεύει στον πρώην Δήμο Μουρικίου



0Hypericum_olympicumΣε εποχές ισχνών αγελάδων, ο τομέας του ελληνικού φυσικού καλλυντικού, με ελάχιστη ή μηδενική παρέμβαση της χημείας, πάει αρκετά καλά. Ελληνικές εταιρείες που έχουν προχωρήσει, κατά κανόνα είχαν ιδρυτές ή συνεργάζονταν με γιατρούς, φαρμακοποιούς, ιατρικούς επισκέπτες, γεωπόνους, χημικούς, δηλαδή επιστήμονες ενήμερους για τις ιδιότητες των αρωματικών φυτών και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους.

Αιθέρια και αρωματικά έλαια, εκχυλίσματα, ανθόνερα περιλαμβάνονται στον κατάλογο της εταιρείας «Διοσκουρίδης Α.Ε.», που βρίσκεται στις αγορές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας κι εδρεύει στο πρώην Δήμο Μουρικίου Κοζάνης. Δημιουργήθηκε το 2005, τα προϊόντά της προέρχονται αυστηρά από ελληνικές καλλιέργειες και συνεργάζεται με το ΕΘΙΑΓΕ.

Πρόκειται για μια μονάδα σύγχρονη, καθετοποιημένη και πιστοποιημένη με ISO 22000 και συνεργάζεται με αγρότες που χρησιμοποιούν το μοντέλο της ολοκληρωμένης διαχείρισης για καλό ποιοτικά προϊόν.

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.